Запіканка з кабачків з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з кабачків - це завжди смачне і корисне блюдо, яке сподобається всій вашій родині. Запіканку можна зробити тільки з кабачків, а можна і з додаванням м'ясного фаршу, грибів, овочів.
Сьогодні я пропоную вам варіант, як приготувати запіканку з кабачків з фаршем в духовці. Цей варіант мені подобається найбільше, адже страва виходить дуже смачним і досить легким, так як запікається воно в духовці без грама жиру. Але в той же час запіканка досить ситна, навіть мій чоловік, який любить смачно і багато поїсти, оцінив її і попросив приготувати ще. Так що пробуйте і ви. Думаю, і вам сподобається!
- Кабачки - 2 штуки
- Фарш свинячий - 250 грам
- Помідори - 3-4 штук
- Крем - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки очистіть, якщо шкірка вже біла і тверда. Якщо ж кабачки ще молоді з м'якою шкіркою, то можете не очищати їх, а просто гарненько промийте їх під проточною водою.
Кабачки натріть на крупній тертці. Викладіть їх в форму для запікання, присипте сіллю.
У свинячий фарш додайте сіль і перець за смаком, гарненько пам'ятаєте його. Викладіть фарш рівним шаром на кабачки.
Приготуйте заливку. Змішайте сметану з яйцем, додайте трохи солі.
Залийте сметаною сумішшю вміст форми для запікання (кабачки з фаршем).
Зверху викладіть кружечки помідорів. Надішліть блюдо в духовку, запікайте 30 хвилин. Режим запікання - 200 градусів.
Присипте блюдо тертим сиром, відправте його в духовку ще на 15 хвилин.
Запіканка з кабачків з фаршем в духовці готова. Подавайте її до столу гарячою.
Смачного!