Запіканка з брокколі і цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів потрібно готувати їх максимально багато і часто, а урізноманітнити раціон допоможе цей простий рецепт запіканки з брокколі і цвітної капусти з хрусткою скоринкою і соусом.
Приготована за цим рецептом запіканка з брокколі і цвітної капусти в домашніх умовах стане родзинкою вашого щоденного та святкового столу. Просто неймовірно, наскільки смачними можуть бути овочі. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо і ви самі в цьому переконаєтеся.
- Брокколі - 1 штука
- Цвітна капуста - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Цибулина - 0.5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Вершковий сир - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Паприка - За смаком
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сир твердий - 100 грам
1. Цвітну капусту і брокколі вимити, обсушити трохи. Розібрати на суцвіття, а потім подрібнити.
2. Надіслати все в киплячу підсолену воду буквально на 3-4 хвилини, а потім відкинути на друшляк і дати стекти зайвої рідини.
3. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Якщо цибулинка невелика, можна взяти цілу.
4. Очистити і подрібнити часник. Використовувати його в рецепт приготування запіканки з брокколі і цвітної капусти дуже рекомендую, так як часник надає страві не тільки смак, але і аромат.
5. Надіслати цибулю з часником на сковороду з розігрітим маслом.
6. На середньому вогні смажити, періодично помішуючи, до золотистого кольору. Всипати на сковороду борошно.
7. Смажити ще близько хвилини, помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
8. Влити на сковороду трохи бульйону, а хвилини через 3-4 додати вершковий сир.
9. Соус посолити, поперчити, додати паприку за смаком. Доповнити цей класичний рецепт запіканки з брокколі і цвітної капусти можна і іншими спеціями за смаком.
10. Панірувальні сухарі з'єднати зі спеціями за смаком. Влити розтоплене вершкове масло і перемішати.
11. Залишилося тільки натерти на тертці твердий сир і підготовчий етап на цьому закінчено.
12. У форму для запікання викласти приблизно половину капусти.
13. Полити соусом.
14. Присипати половинкою сиру.
15. Викласти другу половину капусти.
16. Залити соусом.
17. Засипати сиром, що залишився.
18. Залишилося тільки присипати все це панірувальними сухарями і відправити форму в розігріту духовку.
19. Приблизно через 35 хвилин запіканка з брокколі і цвітної капусти в домашніх умовах буде готова. Смачного.