Запечені млинці з куркою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні млинці з несолодкої начинкою можуть стати ще смачніше, якщо їх запекти під апетитною сирно-сметанною заливкою. Хотіли б спробувати? Немає нічого простіше, запам'ятовуйте нескладний рецепт.
Ця страва дивовижне. Воно чудово підійде в якості перекусу вдома або на роботі, стане відмінною закускою на святковому столі, а також сміливо може замінити обід або вечерю. Начинка неймовірно смачна, це класичне поєднання грибів і курочки. Рекомендую повторити цей варіант, як приготувати запечені млинці з куркою і печерицями в домашніх умовах.
- Яйце - 2 штуки (в тісто)
- Цукор - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Сіль - 1/3 чайних ложки (в тісто)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (в тісто)
- Молоко - 2 склянки (в тісто)
- Борошно - 1.5 склянки (в тісто)
- Куряча грудка - 400 грам (в начинку)
- Гриби - 300-350 грам (в начинку)
- Цибулина - 1 штука (в начинку)
- Крем - 4 Ст. Ложки (в начинку)
- Борошно - 1 Ст. Ложка (в начинку)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (в начинку)
- Сіль і перець - За смаком (в начинку)
- Яйце - 1 штука (в заливку)
- Крем - 100 грам (в заливку)
- Сир - 50 грам (в заливку)
1. Для початку потрібно зайнятися тестом.
2. У глибоку миску вбийте яйця з цукром і сіллю.
3. Збийте вінчиком або міксером до однорідності.
4. Влейте молоко (можна використовувати воду).
5. Всипте просіяне борошно, продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки.
6. В кінці додайте рослинне масло.
7. Смажте млинці на добре розігрітій сковороді до рум'яності.
8. Коли млинці готові, можна зайнятися начинкою.
9. Курячі грудки вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності.
10. Гриби вимийте, обсушити, наріжте тонкими скибочками.
11. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом.
12. Курячі грудки остудіть трохи і подрібніть.
13. До грибів додайте дрібно нарізану цибулю, продовжуючи обсмажувати.
14. Смажте, помішуючи, пару-трійку хвилин.
15. Викладіть на сковороду курку.
16. Додати сіль, поперчіть за смаком. Додайте сметану і трохи борошна. Перемішайте і через хвилину зніміть з вогню. Усе, начинка готова.
17. Коли начинка трохи охолоне, розкладіть її по млинців і скрутіть їх рулетиками.
18. Останній етап - приготування заливки.
19. Яйце збийте зі сметаною в глибокій мисочці. Додайте за смаком сіль і спеції за бажання.
20. Млинці з начинкою викладіть у жароміцних форму.
21. Зверху вилийте заливку і присипте тертим сиром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
22. Запікайте хвилин 20-25 до румяности.