Запечена щука в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне і ситне блюдо для великої родини, яке можна приготувати як на обідній, так і на святковий стіл. Готувати блюдо нескладно, а для торжества воно підходить ідеально.
Дуже просто і швидко готується запечена щука в духовці в домашніх умовах. Часу на її приготування у мене пішло не більше двох годин. Якщо риба буде патрана, то часу займе ще менше.
- Щука - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Майонез - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Для приготування цієї страви нам потрібно підготувати рибу: чистим, потрошимо і ретельно миємо її. Змащуємо майонезом і залишаємо маринуватися на одну годину.
2. Чистимо цибулю та моркву, після чого нарізаємо. Цибулю краще нашаткувати півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці.
3. Викладаємо рибу на змащене маслом деко і поруч викладаємо цибулю і моркву.
4. Зверху викладаємо картопля. Я нарізаю його зазвичай кільцями - так він краще прожарівается і підходить для цієї страви. Не забувайте змащувати всі шари майонезом.
5. Ставимо в духовку на 180 градусів, після чого поступово знижуємо температуру. Запікаємо близько 40 хвилин і в кінці посипаємо сиром і зеленню.