Рецепт Щука, запечена в духовці цілком фото

Щука, запечена в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Без сумніву у м'яса щуки приголомшливий, ні з чим незрівняний смак, її не приготуй, але все ж якщо запекти рибу цілком у духовці, її смак стане більш насиченою і яскравіше, а вид у страви більш святковий.

Я думаю, що справжні рибалки погодяться з тим, що будь-яка риба вийде набагато смачніше, якщо її свежеепойманную приготувати на багатті, адже на свіжому повітрі особлива атмосфера. Але коли такої можливості немає, можна і на кухні зробити зі свіжої рибки що-небудь смачненьке, і сьогодні я розповім вам, як приготувати щуку, запечену в духовці цілком. Можливо, кому-то цей рецепт і здасться занадто примітивним і простим, але а вважаю, що в ньому навпаки немає ніяких зайвих інгредієнтів, і завдяки цьому природний смак щуки стає ще яскравіше і більш насиченою. Так що якщо вам пощастить роздобути де-небудь свіжу рибку, і ви захочете зробити з неї щось дійсно смачне, я пропоную вам приготувати щуку, запечену в духовці цілком, в домашніх умовах.

  • Щука - 1, 2 кілограма
  • Вершкове масло - 2-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5-1 Ст. Ложки
щука, запечена в духовці цілком - фото крок 1
Перед приготуванням рибку, звичайно ж, слід випатрати і ретельно промити.
щука, запечена в духовці цілком - фото крок 2
Далі ми обтирає щуку і обмазуємо її з усіх боків сіллю, залишаємо на пару хвилин просочитися.
щука, запечена в духовці цілком - фото крок 3
Викладаємо на деко фольгу і змащуємо її вершковим маслом. На фольгу кладемо рибу, її також необхідно гарненько обмазати маслом.
щука, запечена в духовці цілком - фото крок 4
Відправляємо деко в розігріту до 160 градусів духовку і запікаємо щуку приблизно 1 час. В процесі рибку потрібно кожні 15 хвилин поливати топленим маслом, яке буде з неї стікати.
щука, запечена в духовці цілком - фото крок 5
Ось тепер наша соковита, ароматна і неймовірно смачна щука готова, залишається тільки прикрасити її свіжою зеленню і подати до столу. Смачного!

Схожі рецепти