Рецепт Щука, запечена в духовці фото

Щука, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На святковий стіл, обід або вечерю для запікання рибку? Пропоную простий рецепт без зайвого клопоту і додаткових інгредієнтів. Дуже рекомендую на замітку всім любителям нескладних рибних страв.

Опис приготування:

Хочу запропонувати простий спосіб, як приготувати щуку, запечену в духовці з лимоном і цибулею. Рибка виходить дуже соковитою і пікантною. Час запікання залежить від розміру вашої щуки. При бажанні можете доповнити рецепт картоплею, який стане відмінним гарніром до риби при подачі.

  • Щука - 1 штука
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
щука, запечена в духовці - фото крок 1
1. Насамперед вимийте і очистіть рибку.
щука, запечена в духовці - фото крок 2
2. Наріжте кружечками цибулину і половину лимона. Викладіть, чергуючи, на деко, змащений маслом.
щука, запечена в духовці - фото крок 3
3. Зверху викладіть щуку, попередньо посоліть і поперчіть її на смак.
щука, запечена в духовці - фото крок 4
4. Подрібніть трохи свіжої зелені. З половини лимона вичавіть сік, з'єднайте його з петрушкою. Розподіліть зверху рибки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
щука, запечена в духовці - фото крок 5
5. Запікайте до рум'яності. Перед подачею можна акуратно відокремити філе від кісточок або ж подавати щуку до столу цілком. Смачного!

Схожі рецепти