Рецепт Щука, запечена в духовці фото

Щука, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

На святковий стіл, обід або вечерю для запікання рибку? Пропоную простий рецепт без зайвого клопоту і додаткових інгредієнтів. Дуже рекомендую на замітку всім любителям нескладних рибних страв.

Хочу запропонувати простий спосіб, як приготувати щуку, запечену в духовці з лимоном і цибулею. Рибка виходить дуже соковитою і пікантною. Час запікання залежить від розміру вашої щуки. При бажанні можете доповнити рецепт картоплею, який стане відмінним гарніром до риби при подачі.

  • Щука - 1 штука
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
щука, запечена в духовці - фото крок 1
1. Насамперед вимийте і очистіть рибку.
щука, запечена в духовці - фото крок 2
2. Наріжте кружечками цибулину і половину лимона. Викладіть, чергуючи, на деко, змащений маслом.
щука, запечена в духовці - фото крок 3
3. Зверху викладіть щуку, попередньо посоліть і поперчіть її на смак.
щука, запечена в духовці - фото крок 4
4. Подрібніть трохи свіжої зелені. З половини лимона вичавіть сік, з'єднайте його з петрушкою. Розподіліть зверху рибки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
щука, запечена в духовці - фото крок 5
5. Запікайте до рум'яності. Перед подачею можна акуратно відокремити філе від кісточок або ж подавати щуку до столу цілком. Смачного!

Схожі рецепти