Щука, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл, обід або вечерю для запікання рибку? Пропоную простий рецепт без зайвого клопоту і додаткових інгредієнтів. Дуже рекомендую на замітку всім любителям нескладних рибних страв.
Хочу запропонувати простий спосіб, як приготувати щуку, запечену в духовці з лимоном і цибулею. Рибка виходить дуже соковитою і пікантною. Час запікання залежить від розміру вашої щуки. При бажанні можете доповнити рецепт картоплею, який стане відмінним гарніром до риби при подачі.
- Щука - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед вимийте і очистіть рибку.
2. Наріжте кружечками цибулину і половину лимона. Викладіть, чергуючи, на деко, змащений маслом.
3. Зверху викладіть щуку, попередньо посоліть і поперчіть її на смак.
4. Подрібніть трохи свіжої зелені. З половини лимона вичавіть сік, з'єднайте його з петрушкою. Розподіліть зверху рибки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
5. Запікайте до рум'яності. Перед подачею можна акуратно відокремити філе від кісточок або ж подавати щуку до столу цілком. Смачного!