Рецепт Заморожене бездріжджове листкове тісто фото

Заморожене бездріжджове листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.

Якщо несподівано нагрянуть гості, а пригостити їх нічим, то для таких випадків у мене завжди в морозилці лежить заморожене бездріжджове листкове тісто. Всього 20 хвилин - і смачний пиріг або слойки на столі.

Опис приготування:

Чого тільки не приготуєш з листкового тіста: пироги, листкові торти, булочки… А в деяких випадках таке тісто піде як основа для піци. Зараз таке тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, але я вважаю за краще робити його самостійно. Сьогодні розповім, як приготувати заморожене бездріжджове листкове тісто в домашніх умовах. Секрет відмінного тесту в тому, що всі інгредієнти перед змішуванням повинні бути охолодженими, навіть борошно потрібно буде попередньо поставити в холодильник.

  • Борошно - 125 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Вода - 60 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
1
Охолоджену борошно просійте гіркою в глибокий посуд і посоліть.
2
Заморожене масло натріть на крупній тертці.
3
Змішайте борошно і масло руками або ножем, но сильно не перетирайте. Масло має залишатися грудочками.
4
Поступово вливайте крижану воду по одній ложці. Тісто має бути досить крутим.
5
Скачайте тісто в кулю і розкачати на столі тонким шаром, попередньо подпиліть його борошном.
6
Далі складіть пласт тесту в три рази і знову його розкачайте. Чим більше разів ви повторите цю процедуру, тим легше вийде тісто.
7
При розкачування поступово загинайте тісто таким чином, щоб виходив квадрат.
8
Розстелите пергаментний папір, покладіть на нього шар тіста і акуратно загорніть. Складіть тісто в морозильник.
9
Таке тісто може зберігатися в морозилці до 6 місяців.

Схожі рецепти