Заморожене дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Як будь-яка запаслива господиня, я маю на морозильнику одну-дві пачки готового тіста. І зазвичай це магазинна заготівля. Але я вирішила піти далі і замісила його сама. Вибрала цей варіант.
Пропоную вам дізнатися, як приготувати заморожене дріжджове тісто. Воно не солодке, тому підійде для будь-яких пирогів і пиріжків. Наприклад, спробуйте зробити начинку з тушкованої капусти, рибних консервів або яйця з цибулею. Але і не забудьте про солодке наповненні, як варення, теж буде смачно!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Всі інгредієнти зі складу перемішайте. Замішайте тісто. Залиште його на 1 годину в теплому місці.
Після цього тісто підніметься вдвічі. Знову обомніте його і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
Тісто збільшиться ще в 3 рази. Потім його можна заморожувати, прибравши в харчову плівку або пакет.