Заливний пиріг з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Заливний пиріг з фаршем готується просто. Знадобиться основа з тіста, обсмажений з овочами фарш, крем. У тестову основу заливаємо начинку і випікаємо в духовці. Виходить ситно і смачно!
Як приготувати заливний пиріг з фаршем?
1. Спочатку займемося тісто. Для нього знадобиться борошно, масло кімнатної температури, один яєчний жовток і 3 столових ложки холодної води. Спочатку в комбайні або руками треба замісити борошно з маслом, потім додати жовток і трохи води. Тісто не повинно липнути до рук і бути занадто тугим.
2. Оберніть тісто харчовою плівкою і відправте на півгодини в холодильник.
3. Через півгодини або трохи раніше включіть її нагріватися на 190 градусів. Посипте стіл борошном і розкачайте тісто. Пласт повинен бути таким, щоб покрив форму для запікання пирога разом з бічними краями. Змастіть форму маслом - вершковим або рослинним, а можна просто застелити пергаментом, потім викладіть шар тіста.
4. У форму з тестом засипте горох або квасоля і відправляйте в духовку запікатися на 12 хвилин, потім висипте горох або боби і запікайте ще хвилин 10 до золотистого кольору.
5. Поки основа готується, наріжте кубиками цибулю, обсмажте на олії в сковороді. До обсмаженої цибулі додайте фарш, приправити сіллю, поперчіть, додайте улюблені спеції, смажте хвилин 6-8, помішуючи. Потім додайте очищений і нарізаний кубиками цукіні, смажте ще три хвилини.
6. Обсмажений фарш з овочами викладіть в приготовану нами "формочку" з тіста.
7. Зверху посипте сумішшю з двох видів тертого сиру. До речі, тертий сир можна додати шарами в м'ясо.
8. Збийте вінчиком яйця, молоко, сметану і залийте фарш з овочами і сиром. Відправляйте в духовку і запікайте протягом 25-30 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте.
Заливний пиріг з фаршем готовий!
Смачного!
- Борошно - 230 грам (для тіста)
- Вершкове масло - 115 грам (для тіста)
- Яєчний жовток - 1 штука (для тіста)
- М'ясний фарш - 250-300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сир твердий - 75 грам
- Сир фета - 150 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Cukini - 1 штука (середнього розміру)
- Крем - 100 мілілітрів (або жирні вершки)
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
1. Спочатку займемося тісто. Для нього знадобиться борошно, масло кімнатної температури, один яєчний жовток і 3 столових ложки холодної води. Спочатку в комбайні або руками треба замісити борошно з маслом, потім додати жовток і трохи води. Тісто не повинно липнути до рук і бути занадто тугим.
2. Оберніть тісто харчовою плівкою і відправте на півгодини в холодильник.
3. Через півгодини або трохи раніше включіть її нагріватися на 190 градусів. Посипте стіл борошном і розкачайте тісто. Пласт повинен бути таким, щоб покрив форму для запікання пирога разом з бічними краями. Змастіть форму маслом - вершковим або рослинним, а можна просто застелити пергаментом, потім викладіть шар тіста.
4. У форму з тестом засипте горох або квасоля і відправляйте в духовку запікатися на 12 хвилин, потім висипте горох або боби і запікайте ще хвилин 10 до золотистого кольору.
5. Поки основа готується, наріжте кубиками цибулю, обсмажте на олії в сковороді. До обсмаженої цибулі додайте фарш, приправити сіллю, поперчіть, додайте улюблені спеції, смажте хвилин 6-8, помішуючи. Потім додайте очищений і нарізаний кубиками цукіні, смажте ще три хвилини.
6. Обсмажений фарш з овочами викладіть в приготовану нами "формочку" з тіста.
7. Зверху посипте сумішшю з двох видів тертого сиру. До речі, тертий сир можна додати шарами в м'ясо.
8. Збийте вінчиком яйця, молоко, сметану і залийте фарш з овочами і сиром. Відправляйте в духовку і запікайте протягом 25-30 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте.
Заливний пиріг з фаршем готовий!
Смачного!