Заливний пиріг на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, м'який і смачний заливний пиріг на майонезі стане відмінною закускою, доповненням до будь-якого першого блюда замість хліба, а також підійде до чаю і кави.
Заливний пиріг на майонезі - один з найпростіших видів випічки. До того ж, для його приготування потрібно відносно небагато часу. Деякі взагалі його скорочують до мінімуму, коли кладуть начинку із сирих овочів. Я цього не роблю і теж виходить не так вже й довго. У будь-якому випадку пиріг варто того, щоб його приготувати.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Петрушка - 10 грам
Приготуйте продукти для заливного пирога на майонезі.
Перш за все нам потрібна начинка для пирога. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, помийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте до цибулі і моркви в сковороду. Налийте соняшникову олію і 50 мл води.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте овочі на середньому вогні, періодично перемішуючи.
Коли морква, цибуля і капуста будуть готові, посоліть за смаком і додайте нарізану петрушку. Начинка для пирога готова.
Приготуйте тісто для пирога. У миску розбийте яйця.
Додайте сметану.
І майонез.
Добре перемішайте віночком яйця з майонезом і сметаною. Додайте сіль і розпушувач.
Всипте борошно.
Замісити тісто. За консистенцією воно повинно бути, як на густі оладки.
Форму для випічки застеліть пергаментом. Викладіть половину тіста.
На тісто викладіть начинку.
Начинку залийте другою половиною тіста.
Печіть пиріг в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
Готовий пиріг дістаньте з духовки, охолодитися і narež'te.
Можна подавати пиріг до столу.