Капустяний пиріг на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва відмінно підійде для початківців кулінарів - воно просте в приготуванні і дуже смачне. Сам пиріг - це скоріше гібрид пирога і запіканки. Але нашій родині дуже подобається.
Цікавий варіант приготування пирога. Викладіть у форму для запікання пошінковать капусту, розкладіть зверху пластинки вершкового масла і посипте перцем. Замісити тісто і вилийте його поверх капусти. Розігрійте духовку і випікання пиріг протягом 40 хвилин. Дайте йому трохи постояти, відпочити і подайте на стіл. Смачного!
- Капуста - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Подрібніть капусту і розімніть руками.
Змастіть форму для запікання. Викладіть в неї капусту, зверху розкладіть пластинки вершкового масла і посипте перцем.
Замісити тісто - змішайте яйця, майонез, щіпку солі, розпушувач. По частинах додайте борошно. Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
Вилийте тісто у форму поверх капусти і відправте в духовку на 40 хвилин випікатися при 180 градусах. Готовому пирогу дайте трохи постояти, відпочити і подайте на стіл.