Заливний короп
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати рецепт заливного коропа. Супер красиве і смачне блюдо! запевняю, вона стане прикрасою святкового столу, як за смаковими, так і по декоративних якостях.
На жаль я не знайшла в моєму місці покупок коропів з головами. Якщо ж ви натрапите - хапайте і варіть бульйон разом з головами (природно, нутрощі слід видалити). Такий бульйон вийде ще наваристий і застигне швидше. Хоча, в іншому, у мене і так проблем з цим не було і холодець застигло без желатину. Спробуйте приготувати такий рецепт у себе вдома, це дуже смачно!
- Короп - 3 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Перець горошком - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Вибирайте невеликі тушки коропа. Промийте їх добре під проточною водою і зачистите.
У велику ємність, в якій будете варити бульйон, надішліть морква і цибуля.
Надішліть до овочів коропа, порізаного на шматочки, товщиною 3-4 см. Туди ж відправте кріп, перець горошком і сіль. Варіть бульйон на середньому вогні до готовності риби.
Через хвилин 30-40, коли риба буде повністю готова, дістаньте її, а бульйон продовжуйте уварювати ще кілька хвилин.
На блюдо викладіть шматочки риби, прикрасьте морквою, горошком і гілочками свіжого кропу. Після чого залийте бульйоном і відправте в холод.