Рецепт Заливний короп фото

Заливний короп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу порекомендувати рецепт заливного коропа. Супер красиве і смачне блюдо! запевняю, вона стане прикрасою святкового столу, як за смаковими, так і по декоративних якостях.

Опис приготування:

На жаль я не знайшла в моєму місці покупок коропів з головами. Якщо ж ви натрапите - хапайте і варіть бульйон разом з головами (природно, нутрощі слід видалити). Такий бульйон вийде ще наваристий і застигне швидше. Хоча, в іншому, у мене і так проблем з цим не було і холодець застигло без желатину. Спробуйте приготувати такий рецепт у себе вдома, це дуже смачно!

  • Короп - 3 штуки
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Перець горошком - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
заливний короп - фото крок 1
Вибирайте невеликі тушки коропа. Промийте їх добре під проточною водою і зачистите.
заливний короп - фото крок 2
У велику ємність, в якій будете варити бульйон, надішліть морква і цибуля.
заливний короп - фото крок 3
Надішліть до овочів коропа, порізаного на шматочки, товщиною 3-4 см. Туди ж відправте кріп, перець горошком і сіль. Варіть бульйон на середньому вогні до готовності риби.
заливний короп - фото крок 4
Через хвилин 30-40, коли риба буде повністю готова, дістаньте її, а бульйон продовжуйте уварювати ще кілька хвилин.
заливний короп - фото крок 5
На блюдо викладіть шматочки риби, прикрасьте морквою, горошком і гілочками свіжого кропу. Після чого залийте бульйоном і відправте в холод.

Схожі рецепти