Закваска для хлеба на хмелю
(покроковий рецепт з фото)
Найбільш корисними і органічно чистими продуктами вважаються ті, що готуються з натуральних складових. Для того щоб знати, як приготувати закваску для хліба на хмелю, пропонуємо інструкцію.
Незважаючи на гадану складність, приготувати хмільну закваску досить просто. На смак такий хліб буде відрізнятися від звичного нам магазинного. Для цікавого смаку можна додати різні спеції. Експериментуйте і Отримуйте дивовижно смачний домашній хліб.
- Шишки хмелю сухі - 0, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(½ столової ложки для закваски, 1 ложка для хліба)
- Борошно - ¼ Склянок
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове - 0, 5 кілограма
- Rafinirovannoe масло - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Зіра - 2 чайних ложки
1. Шишки хмелю насипаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і кип'ятимо до того, як суміш зменшиться в два рази. Проціджуємо відвар через сито і переливаємо його назад в каструлю. Додаємо цукор, борошно і все ретельно перемішуємо. Переливаємо в ємність, накриваємо рушником і відставляємо при кімнатній температурі на 48 годин.
2. Збираємо всі інгредієнти для приготування хліба.
3. Спеції обсмажуємо на сковороді і розминаємо в ступці або ж загортаємо в паперовий рушник і б'ємо качалкою. Просіваємо борошно.
4. Додаємо спеції до борошна.
5. Дістаємо готову закваску, всипаємо до неї цукор, сіль і рафінована олія. Переливаємо закваску в миску, доливаємо теплої води до загального об'єму півлітра, перемішуємо.
6. Отриману суміш вливаємо до борошна і вимішуємо тісто близько п'ятнадцяти хвилин.
7. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на три години в теплому місці.
8. На стільницю насипаємо трохи борошна, з миски дістаємо тісто і формуємо хліб.
9. Тісто відправляємо в розігрітий до 200 градусів духовку на сорок хвилин.