Закваска для хлеба на хмелю
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Найбільш корисними і органічно чистими продуктами вважаються ті, що готуються з натуральних складових. Для того щоб знати, як приготувати закваску для хліба на хмелю, пропонуємо інструкцію.
Опис приготування:
Незважаючи на гадану складність, приготувати хмільну закваску досить просто. На смак такий хліб буде відрізнятися від звичного нам магазинного. Для цікавого смаку можна додати різні спеції. Експериментуйте і Отримуйте дивовижно смачний домашній хліб.
- Шишки хмелю сухі - 0, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки(½ столової ложки для закваски, 1 ложка для хліба)
- Борошно - ¼ Склянок
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно цільнозернове - 0, 5 кілограма
- Rafinirovannoe масло - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Зіра - 2 чайних ложки
1. Шишки хмелю насипаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою і кип'ятимо до того, як суміш зменшиться в два рази. Проціджуємо відвар через сито і переливаємо його назад в каструлю. Додаємо цукор, борошно і все ретельно перемішуємо. Переливаємо в ємність, накриваємо рушником і відставляємо при кімнатній температурі на 48 годин.
2. Збираємо всі інгредієнти для приготування хліба.
3. Спеції обсмажуємо на сковороді і розминаємо в ступці або ж загортаємо в паперовий рушник і б'ємо качалкою. Просіваємо борошно.
4. Додаємо спеції до борошна.
5. Дістаємо готову закваску, всипаємо до неї цукор, сіль і рафінована олія. Переливаємо закваску в миску, доливаємо теплої води до загального об'єму півлітра, перемішуємо.
6. Отриману суміш вливаємо до борошна і вимішуємо тісто близько п'ятнадцяти хвилин.
7. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на три години в теплому місці.
8. На стільницю насипаємо трохи борошна, з миски дістаємо тісто і формуємо хліб.
9. Тісто відправляємо в розігрітий до 200 градусів духовку на сорок хвилин.