Закваска з хмелю
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже простий спосіб приготування закваски з хмелю. Її можна використовувати в приготуванні різних страв, в тому числі і випічки. Вона прекрасно зберігається в холодильнику.
Якщо вам цікаво, як приготувати закваску з хмелю, то цей рецепт допоможе вам. Це дуже простий спосіб приготування закваски. Вона обов'язково стане в нагоді вам для випічки багатьох інших страв.
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Шишки хмелю - 1 Склянка
- Вода - 500 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
Доведіть воду до кипіння, киньте в неї хміль. Ви можете взяти як висушену рослину, так і тільки що зірване з куща. Свіжі шишки хмелю набагато ароматні.
Варіть хміль на повільному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин, дайте відвару настоятися пару годин. Потім вилийте його на марлю або сито, позбувшись таким чином від шишок хмелю.
Додайте у відвар чайну ложечку меду. Ви можете взяти як світлий, так і темний сорт. Якщо мед зацукрувався, то попередньо потримайте його на водяній бані.
Введіть в відвар з медом борошно. Перемішуйте все ретельно, щоб не було грудочок. Для цього можна скористатися віночком.
Поставте закваску на добу в тепле місце без протягів. Можна поставити її поруч з батареєю, попередньо закутавши ємність ковдрою. А можна залишити в теплій духовці. Готову закваску зберігайте в холодильнику з щільно закритою кришкою.