Рецепт Закваска з хмелю фото

Закваска з хмелю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Перед вами дуже простий спосіб приготування закваски з хмелю. Її можна використовувати в приготуванні різних страв, в тому числі і випічки. Вона прекрасно зберігається в холодильнику.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати закваску з хмелю, то цей рецепт допоможе вам. Це дуже простий спосіб приготування закваски. Вона обов'язково стане в нагоді вам для випічки багатьох інших страв.

  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Шишки хмелю - 1 Склянка
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Мед - 1 Чайна ложка
закваска з хмелю - фото крок 1
Доведіть воду до кипіння, киньте в неї хміль. Ви можете взяти як висушену рослину, так і тільки що зірване з куща. Свіжі шишки хмелю набагато ароматні.
закваска з хмелю - фото крок 2
Варіть хміль на повільному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин, дайте відвару настоятися пару годин. Потім вилийте його на марлю або сито, позбувшись таким чином від шишок хмелю.
закваска з хмелю - фото крок 3
Додайте у відвар чайну ложечку меду. Ви можете взяти як світлий, так і темний сорт. Якщо мед зацукрувався, то попередньо потримайте його на водяній бані.
закваска з хмелю - фото крок 4
Введіть в відвар з медом борошно. Перемішуйте все ретельно, щоб не було грудочок. Для цього можна скористатися віночком.
закваска з хмелю - фото крок 5
Поставте закваску на добу в тепле місце без протягів. Можна поставити її поруч з батареєю, попередньо закутавши ємність ковдрою. А можна залишити в теплій духовці. Готову закваску зберігайте в холодильнику з щільно закритою кришкою.

Схожі рецепти