Рецепт Закваска для пшеничного хлеба фото

Закваска для пшеничного хлеба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Житнє борошно
На швидку руку
Випічка

Якщо ви вирішили спекти хліб без дріжджів, то вам доведеться навчитися робити спеціальну закваску. Сьогодні розповім вам, як приготувати закваску для пшеничного хліба. З нею випічка виходить класно!

Це унікальний спосіб «вирощування» закваски. Він підходить тим, хто не визнає дріжджове тісто. Давно відомо, що хліб, випечений з використання закваски для пшеничного тіста, значно корисніше для організму. Звичайно, має бути небагато поклопотатися, щоб її отримати. Але такий спосіб з лишком окупається приголомшливим смаком пшеничного хліба. Той, хто пробував такий хліб, віддав йому перевагу назавжди.

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Борошно житнє - 100 грам
  • Вода - 75 грам
  • Мед - 1 Чайна ложка
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати закваску для пшеничного хліба, візьміть чисту і суху банку. Покладіть в неї борошно (100 г).
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 2
2. Додайте: воду - 75 мл., житнє борошно - 50 м, мед - 1 ç.l.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 3
3. Накрийте марлею і залиште на 1, 5 - 2 діб.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 4
4. На другу добу поверхня закваски покриється пухирцями.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 5
5. Частина закваски викиньте. До залишилася додайте житнього борошна 25 м, пшеничного - 50 м, води - 75 мл.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 6
6. Накрийте марлею і залиште до вечора цих же доби.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 7
7. Увечері повторіть 5-й крок.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 8
8. Ранок третього дня і всі наступні чотири двічі на добу (ввечері - вранці) робите такі маніпуляції: відберіть частина закваски; додайте пшеничне і житнє борошно (50 і 25 г відповідно). Доливати 75 мл. Води.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 9
9. З'явиться неприємний запах, потім його змінить - кислий. Це свідчення того, що йде процес бродіння. Спостерігається зростання обсягу закваски. Переходьте до підживлення закваски за такою схемою: через кожні 12 годин додавайте 75 мл. Води і 75 г. Пшеничного борошна.
закваска для пшеничного хлеба - фото крок 10
10. Закваска стане рости протягом 6 діб. На 7-у добу вона буде повністю дозрілої, замісіть тісто і випікайте хліб.

Схожі рецепти