Рецепт Млинці з пшеничного борошна фото

Млинці з пшеничного борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати млинці з пшеничного борошна в домашніх умовах. Все просто, в основі - кефір і окріп, тому готуйтеся багато і активно заважати тісто! Вийдуть ажурні і ніжні млинці!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування млинців з пшеничного борошна вам обов'язково сподобається. Випічка виходить ніжною і повітряної, а ажурні млинці краще всього поєднуються з різноманітними варенням і солодкими топінгами. Спробуйте і переконайтеся самі: кращого частування до чаю і не придумати! А ще я люблю їх готувати на суботні сніданки, так гарний настрій на цілий день забезпечено!

  • Кефір - 400 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Окріп - 400 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
млинці з пшеничного борошна - фото крок 1
1. Беремо кефір обов'язково кімнатної температури, додаємо розпушувач (або соду), чекаємо, поки з'являться бульбашки. Далі додамо яйця, цукор і сіль. Перемішаємо все віночком до однорідності.
млинці з пшеничного борошна - фото крок 2
2. Акуратно і потроху всипаємо борошно. Перемішуємо ретельно, щоб не було ніяких грудочок. В останню чергу швидко, тонким струменем вливаємо окріп і так само швидко все перемішуємо. У самому кінці додаємо рослинне масло, не забуваємо знову все перемішати. Тісто буде рідким, не лякайтесь, так і має бути.
млинці з пшеничного борошна - фото крок 3
3. А тепер випікаємо на добре розігрітій сковороді тоненькі млинці, кожен - з двох боків. Перед найпершим млинчиком зовсім небагато змастіть сковороду маслом.
млинці з пшеничного борошна - фото крок 4
4. Готово! приємного вам апетиту!

Схожі рецепти