Квас із пшеничного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Білий квас, приготований на основі борошна, відмінно підійде для приготування окрошки і усіляких похлебок. Я вже мовчу про те, що це прекрасний самостійний напій. Смачно і корисно!
Перед вами простий рецепт приготування квасу з пшеничного борошна. Квас можна вживати відразу після го охолодження в холодильнику, але я рекомендую почекати ще 1-2 дня, смак буде набагато краще і більш насиченою. Пийте квас кожен день, перед прийомом їжі і вже через кілька днів ви відчуєте, що ваш імунітет міцнішає, а здоровий дух зашкалює!
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Дріжджова закваска - 1 Чайна ложка (готова)
- Ізюм - 10 штук
- Вода - 3 L (очищена)
- Солод житній - 1 Склянка (мелений)
Борошно і солод заваріть одним літром окропу, ретельно перемішайте і перекладіть в ємність для бродіння. Коли сусло охолоне - додаємо закваску і родзинки. Ми залишаємо на 24 годину, через добу додайте решту холодну воду і залиште ще на 24 годину, при кімнатній температурі.
Квас процідіть і розлийте по пляшках. Зберігайте їх в холодильнику.
Пийте на здоров'я!