Млинці з гречаного і пшеничного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Трохи людей готує млинці на заквасці, незважаючи на те, що виходить така випічка дуже смачною і корисною. Тому хочу розповісти, як приготувати млинці з гречаної і пшеничної муки.
Млинці з гречаного і пшеничного борошна можна подавати як самостійне блюдо, полив їх розтопленим вершковим маслом, або ж приготувати начинку і подавати млинці як ситного обіду або полудня. Так як млинці виходить нейтральними до смаку, їх можна начинити як солодкою, так і солоною начинкою. Поєднання гречаної і пшеничної муки робить млинці корисними, особливо якщо приготувати тісто на основі закваски. Млинці виходять повітряними завдяки збитим білкам, які додаються в тісто.
- Біла пшеничне борошно - 300 грам(150г в закваску, 150г в тісто)
- Гречана мука - 220 грам
- Дріжджі - 300 грам
- Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
- Розтоплене вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Курине яйце - 4 штуки
- Гаряче молоко - 600 мілілітрів
1. У миску тістоміса викладіть закваску-опару. Додайте просіяне пшеничне та гречане борошно. Місіть тісто на першій швидкості, відразу ж додавши гаряче молоко.
2. Вимішуйте, поки в тесті не залишиться грудочок. Додайте злегка тепле розтоплене вершкове масло, сіль, цукор і жовтки від курячих яєць.
3. Перемішайте віночком до однорідності і перелийте тісто в емальований або скляний посуд. Накрийте тісто кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2 годину. Кілька разів перемішайте тісто.
4. Збийте білки до дуже стійкою піни і додайте в тісто. Добре перемішайте. Випікайте млинці на розігрітій на середньому вогні сковороді, змастивши її олією.
5. Випікайте млинці приблизно протягом 1 хвилини з кожного боку. Смачного!