Рецепт Млинці з гречаного і пшеничного борошна фото

Млинці з гречаного і пшеничного борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Гречана мука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Млинці

Трохи людей готує млинці на заквасці, незважаючи на те, що виходить така випічка дуже смачною і корисною. Тому хочу розповісти, як приготувати млинці з гречаної і пшеничної муки.

Млинці з гречаного і пшеничного борошна можна подавати як самостійне блюдо, полив їх розтопленим вершковим маслом, або ж приготувати начинку і подавати млинці як ситного обіду або полудня. Так як млинці виходить нейтральними до смаку, їх можна начинити як солодкою, так і солоною начинкою. Поєднання гречаної і пшеничної муки робить млинці корисними, особливо якщо приготувати тісто на основі закваски. Млинці виходять повітряними завдяки збитим білкам, які додаються в тісто.

  • Біла пшеничне борошно - 300 грам(150г в закваску, 150г в тісто)
  • Гречана мука - 220 грам
  • Дріжджі - 300 грам
  • Стартер (пшеничний або житній) - 1 Ст. Ложка
  • Розтоплене вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Курине яйце - 4 штуки
  • Гаряче молоко - 600 мілілітрів
млинці з гречаного і пшеничного борошна - фото крок 1
1. У миску тістоміса викладіть закваску-опару. Додайте просіяне пшеничне та гречане борошно. Місіть тісто на першій швидкості, відразу ж додавши гаряче молоко.
млинці з гречаного і пшеничного борошна - фото крок 2
2. Вимішуйте, поки в тесті не залишиться грудочок. Додайте злегка тепле розтоплене вершкове масло, сіль, цукор і жовтки від курячих яєць.
млинці з гречаного і пшеничного борошна - фото крок 3
3. Перемішайте віночком до однорідності і перелийте тісто в емальований або скляний посуд. Накрийте тісто кришкою і залиште при кімнатній температурі на 2 годину. Кілька разів перемішайте тісто.
млинці з гречаного і пшеничного борошна - фото крок 4
4. Збийте білки до дуже стійкою піни і додайте в тісто. Добре перемішайте. Випікайте млинці на розігрітій на середньому вогні сковороді, змастивши її олією.
млинці з гречаного і пшеничного борошна - фото крок 5
5. Випікайте млинці приблизно протягом 1 хвилини з кожного боку. Смачного!

Схожі рецепти