Пісні млинці з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Смачні і тонкі пісні млинці можна приготувати не тільки з пшеничного борошна, але і з гречаною. Виходять вони тонкими, ніжними, з кавовим відтінком і, до того ж, низькокалорійними.
Урізноманітніть своє пісне меню смачними гречаними млинцями. Ці млинці - прекрасна ідея, коли в пост хочеться смачного і незвичайного. Час, витрачений на приготування таких млинців, окупиться цікавим і ніжним смаком. Подавати пісні млинці можна з чим завгодно: з медом, варенням або з грибами або салатом. А як приготувати пісні млинці з гречаного борошна, я докладно написав.
- Гречана мука - 150 грам
- Пшеничне борошно - 150 грам
- Пшенична стартер - 50 грам
- Цукор - 3, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 30 грам
- Вода - 600 мілілітрів
Насамперед зробимо опару. Для цього змішаємо 150 г. Гречано-пшеничного борошна з 300 мл. Теплої води, закваскою і 0, 5 чайної ложки цукру. Воду вливайте потроху. Ми залишаємо опару на 8-10 годин в теплому місці.
В опару додаємо решту борошна і теплу воду, дуже добре перемішуємо, щоб не було грудочок. І нехай тісто 2 години в теплому місці, щоб воно піднялося.
Далі додаємо сіль, цукор, рослинна олія, все добре перемішуємо. Ми залишаємо ще на годину. Можна додати ще води, тоді млинці будуть більш тонкими.
Тісто піднялося, можна приступати до смаження млинців.
Смажимо гречані пісні млинці на розпеченій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії і на невеликому вогні.