Хліб з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Хліб виходить набагато смачніше і ароматні, якщо додасте в процесі готування до нього трохи гречаної муки. М'якуш повітряний і ніжний, а корочка рум'яна і хрустка. Пробуйте!
Нема нічого кращого, ніж запах свіжого домашнього хліба. Такий хліб відмінно підійде як до ранкових бутербродів, так і в обід до перших страв. Цей хліб нікого не залишить байдужим! Спробуйте!
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Гречана мука - 100 грам
- Вода - 170 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 4 грами
Розчиніть дріжджі в теплій воді з цукром і дайте постояти хвилин 10.
Додайте рослинне масло, сіль і гречане борошно. Потім, підсипаючи пшеничне борошно, замісіть тісто.
Готове тісто покладіть в тепле місце і дайте йому підійти протягом години.
Потім розкачати тісто в пласт і скрутіть в рулет.
Зробіть надрізи і подверніте краю. Змастіть маслом сам хліб і форму, на якій він буде випікатися. Дайте йому підійти ще хвилин 30 і поставте в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!
Смачного!