Рецепт Хлібці з гречаного борошна фото

Хлібці з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Гречана мука
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка

Домашні хлібці з гречаного борошна дивно легко приготувати, а виходять вони разюче смачними, розсипчастими, з хрусткою золотистою скоринкою. Це корисна дієтична випічка для всієї родини!

Готувати ці пісні хлібці дуже просто і швидко, до того ж випікаються вони на сковороді протягом декількох хвилин. Єдина складність полягає в тому, що гречана мука не містить клейковину, тому працювати з таким тестом необхідно акуратно, щоб вироби зберегли цілісність при формуванні і випіканні.

  • Борошно гречане - 100 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 20 мілілітрів
  • Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
  • Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
хлібці з гречаного борошна - фото крок 1
Підготуйте кілька простих інгредієнтів для приготування хлібців з гречаного борошна.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 2
У воді розчиніть сіль і лимонну кислоту.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 3
У підходящої мисці з'єднайте гречане борошно і харчову соду.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 4
Зробіть в борошні поглиблення, влийте олію і воду з сіллю і лимонною кислотою.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 5
Руками замісити тісто для хлібців. Воно вийде розсипчастим, зібрати його в кулю буде досить складно, тому при необхідності додайте невелику кількість води для полегшення формування виробів.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 6
Відщипуючи шматочки тіста, сформуйте з них невеликі кульки, а потім - lepëšečki (це зручно робити між шарами поліетиленової плівки, придавлюючи тісто долонею).
хлібці з гречаного борошна - фото крок 7
Акуратно перенесіть коржики на суху сковороду (краще за допомогою дерев'яної лопатки) і випікайте на помірному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
хлібці з гречаного борошна - фото крок 8
Хлібці з гречаного борошна виходять крихкими, розсипчастими і дуже смачними як в гарячому, так і в холодному вигляді. Обов'язково спробуйте!

Схожі рецепти