Хлібці з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Домашні хлібці з гречаного борошна дивно легко приготувати, а виходять вони разюче смачними, розсипчастими, з хрусткою золотистою скоринкою. Це корисна дієтична випічка для всієї родини!
Готувати ці пісні хлібці дуже просто і швидко, до того ж випікаються вони на сковороді протягом декількох хвилин. Єдина складність полягає в тому, що гречана мука не містить клейковину, тому працювати з таким тестом необхідно акуратно, щоб вироби зберегли цілісність при формуванні і випіканні.
- Борошно гречане - 100 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова - 20 мілілітрів
- Сіль кухонна - 0, 5 чайних ложки
- Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте кілька простих інгредієнтів для приготування хлібців з гречаного борошна.
У воді розчиніть сіль і лимонну кислоту.
У підходящої мисці з'єднайте гречане борошно і харчову соду.
Зробіть в борошні поглиблення, влийте олію і воду з сіллю і лимонною кислотою.
Руками замісити тісто для хлібців. Воно вийде розсипчастим, зібрати його в кулю буде досить складно, тому при необхідності додайте невелику кількість води для полегшення формування виробів.
Відщипуючи шматочки тіста, сформуйте з них невеликі кульки, а потім - lepëšečki (це зручно робити між шарами поліетиленової плівки, придавлюючи тісто долонею).
Акуратно перенесіть коржики на суху сковороду (краще за допомогою дерев'яної лопатки) і випікайте на помірному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
Хлібці з гречаного борошна виходять крихкими, розсипчастими і дуже смачними як в гарячому, так і в холодному вигляді. Обов'язково спробуйте!