Рецепт Закуска з баклажанів улюблена фото

Закуска з баклажанів улюблена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Як апетитного і досить ситного перекусу хочу запропонувати вам дуже класну ідею, як приготувати закуску з баклажанів, улюблену мною неймовірно. У неї відмінний смак і непередаваний аромат.

Опис приготування:

Це приголомшлива закуска - ніжна і насичена паста, просто пальчики оближеш! Подавати до столу її можна на скибочках хліба, з крекерами або в тарталетках, наприклад. Вона смачна як в холодному вигляді, так і будучи тепленькою. Якщо ви відносите себе до фанатів овочів, то беріть сміливо рецепт на замітку!

  • Баклажан - 3 штуки
  • Помідор - 1-2 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 1
1. Ось такий скромний овочевий набір вам знадобиться, що зробити цю дивну закуску.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 2
2. Розігрійте духовку до 180 градусів. На дно жароміцної форми налийте трохи олії. Викладіть туди помідор, відправте в духовку. Запікайте до м'якості.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 3
3. Вимийте, обсушити і викладіть в окрему форму баклажани. Відправте їх також в духовку, запікайте годинки 3 (в залежності від розміру).
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 4
4. Готовий помідор подрібніть в блендері в пюре.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 5
5. Додайте щіпку солі і оцет.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 6
6. Готові баклажани остудіть і очистіть.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 7
7. М'якоть подрібніть ножем.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 8
8. Очистіть і подрібніть цибулю.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 9
9. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте до прозорості цибулю, додайте баклажани.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 10
10. Додати сіль, поперчіть, тушкуйте на повільному вогні хвилин 15. Після додайте помідорову пасту. Перемішайте.
закуска з баклажанів улюблена - фото крок 11
11. Хвилин через 5 можна знімати пасту з вогню. Остудіть її і подавайте до столу.
Смачного!

Схожі рецепти