Закуска з баклажанів улюблена
(покроковий рецепт з фото)
Як апетитного і досить ситного перекусу хочу запропонувати вам дуже класну ідею, як приготувати закуску з баклажанів, улюблену мною неймовірно. У неї відмінний смак і непередаваний аромат.
Це приголомшлива закуска - ніжна і насичена паста, просто пальчики оближеш! Подавати до столу її можна на скибочках хліба, з крекерами або в тарталетках, наприклад. Вона смачна як в холодному вигляді, так і будучи тепленькою. Якщо ви відносите себе до фанатів овочів, то беріть сміливо рецепт на замітку!
- Баклажан - 3 штуки
- Помідор - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Ось такий скромний овочевий набір вам знадобиться, що зробити цю дивну закуску.
2. Розігрійте духовку до 180 градусів. На дно жароміцної форми налийте трохи олії. Викладіть туди помідор, відправте в духовку. Запікайте до м'якості.
3. Вимийте, обсушити і викладіть в окрему форму баклажани. Відправте їх також в духовку, запікайте годинки 3 (в залежності від розміру).
4. Готовий помідор подрібніть в блендері в пюре.
5. Додайте щіпку солі і оцет.
6. Готові баклажани остудіть і очистіть.
7. М'якоть подрібніть ножем.
8. Очистіть і подрібніть цибулю.
9. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Обсмажте до прозорості цибулю, додайте баклажани.
10. Додати сіль, поперчіть, тушкуйте на повільному вогні хвилин 15. Після додайте помідорову пасту. Перемішайте.
11. Хвилин через 5 можна знімати пасту з вогню. Остудіть її і подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!