Рецепт Закрита піца з овочами фото

Закрита піца з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Овочі, Дріжджове тісто, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Випічка, Піца

Закрита піца (або кальзон - від італійського calzone) виходить ще більш соковитою і ароматною, ніж звичайна. Але і приготувати її трохи складніше.

Знаю, що в піцеріях закриті піци користуються не меншим успіхом, ніж відкриті, проте вдома їх готують одиниці, тому що не знають, як зробити закриту піцу. В дійсності, закрита піца в приготуванні чи не геть клопітно звичайної - і даний рецепт з фото це підтверджує. Закрита піца виходить куди більш соковитою і ароматною, ніж звичайна, в ній зберігається більшу кількість соків і рідин. У цьому рецепті в якості начинки використовуються овочі, але при бажанні можна додавати і м'ясо, гриби, рибу. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Сіль морська - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 90 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Кабачки - 800 грам
  • Томати у власному соку - 800 грам
  • Базилік зелений свіжий - 30 грам
  • Каперсами - 15 грам
  • Моцарелла - 100 грам
закрита піца з овочами - фото крок 1
Починаємо з тіста. Змішуємо борошно, сіль і дріжджі, робимо з цієї маси гірочку з поглибленням в середині. Вливаємо в поглиблення 300 мл води з оливковою олією, гарненько перемішуємо.
закрита піца з овочами - фото крок 2
Коли всі інгредієнти для тіста гарненько перемішається, можна починати місити тісто. Тісто потрібно замісити сумлінно, щоб воно вийшло дуже еластичним - інакше закрита піца не вийде. Zamesiv, ставимо тісто в тепле місце хвилин на 40 - воно має піднятися.
закрита піца з овочами - фото крок 3
А поки тісто піднімається - ми приготуємо начинку. Розігріваємо в сковороді оливкове масло, потім пасеруємо там дрібно нарізані цибулю і часник. Через кілька хвилин додаємо нарізані кубиками кабачки і томати у власному соку разом з рідиною.
закрита піца з овочами - фото крок 4
Коли томати розм'якнуть - зменшуємо вогонь і хвилин 20 тушкуємо овочі.
закрита піца з овочами - фото крок 5
В кінці гасіння додаємо нарубані листя базиліка, каперсами, солимо і перчимо нашу овочеву начинку, гарненько перемішуємо і знімаємо з вогню.
закрита піца з овочами - фото крок 6
Коли тісто підніметься, необхідно ще раз гарненько його замісити, розділити на чотири частини і кожен з них розкачати на круглий пласт товщиною десь в 0, 5 см. На половину кожного пласта викладаємо овочеву начинку і пару кульок моцарелли.
закрита піца з овочами - фото крок 7
Другою половинкою тесту накриваємо начинку.
закрита піца з овочами - фото крок 8
Гарненько скріплюємо краю.
закрита піца з овочами - фото крок 9
Кладемо закриті піци на змащене маслом деко, зверху робимо пару-трійку надрізів (це робиться для того, щоб непотрібна рідина википала), зверху скроплюємо маслом - і випікаємо до готовності (близько 20 хвилин при температурі 180 градусів).

Схожі рецепти