Закрита піца з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Існує всім відома піца з "відкритої" начинкою, також буває піца закритого типу, де вся начинка знаходиться під верхнім шаром тіста. Рецептом саме такий піци я і хочу з вами поділитися.
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування закритою піци з брокколі. Начинка може бути абсолютно будь-який, ви можете доповнити брокколі і цибулю, скажімо, морквою і шпинатом або печерицями. Піца виходить дуже насиченою за рахунок подвійного шару смачного тіста і овочевий начинки. Хай щастить!
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі швидкорозчинні - 1 штука (упаковка)
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Брокколі - 600 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Перець - За смаком
Перемішайте борошно з дріжджами і сіллю. Тепле молоко з'єднайте з яйцем і збийте. Влийте отриману суміш в борошняну. Перемішайте і замісіть тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 1 годину для підйому.
Для начинки обсмажте на сковороді цибулю і брокколі, додайте трохи води і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Підійшло тісто розділити навпіл, кожну частину тонко розкачати. Викладіть один лист в форму (змащену маслом), сформуйте бортики. Зверху розподіліть начинку з брокколі та цибулі. Присипте тертим сиром і накрийте другим листом тесту. Акуратно з'єднайте краї тіста.
Змастіть верхівку яйцем або маслом. Випікайте в духовці 30 хвилин, температура - 200 градусів.
Смачного!