Заготівля обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха - корисна і смачна ягода, яку просто необхідно зберегти в сезон на зиму. Я хочу запропонувати вам на замітку дуже цікавий і нескладний варіант, який варто спробувати повторити!
Презентую вам класний варіант, як приготувати заготовку обліпихи. Це ніжний, апетитний мармелад, який буквально тане в роті. Якщо ви хочете заощадити час, то можна просто проварити ягоди і відразу закатати в баночки. До чаю на шматочку хліба або тості, в десерти або випічку - така заготовка буде радувати вас всю зиму в самих різних варіаціях.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 800 грам
- Вода - 200 мілілітрів
1. Ягоди вимийте і висушіть.
2. Викладіть в сотейник або в каструльку, додайте воду і поставте на вогонь. provara 5-7 хвилин на середньому вогні.
3. Зніміть з вогню, протріть м'якоть через сито.
4. Отриманий сік поставте на вогонь і всипте цукор. Доведіть до кипіння і на повільному вогні проваріть, поки цукор не розчиниться. В процесі знімайте піну.
5. Після розлийте по чистим стерилізованим баночках і закатати. Залиште до повного охолодження, а після приберіть в темне прохолодне місце. Таку заготовку можна пару тижнів сміливо зберігати в холодильнику.