Рецепт Заготівля обліпихи фото

Заготівля обліпихи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Обліпиха
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки

Обліпиха - корисна і смачна ягода, яку просто необхідно зберегти в сезон на зиму. Я хочу запропонувати вам на замітку дуже цікавий і нескладний варіант, який варто спробувати повторити!

Презентую вам класний варіант, як приготувати заготовку обліпихи. Це ніжний, апетитний мармелад, який буквально тане в роті. Якщо ви хочете заощадити час, то можна просто проварити ягоди і відразу закатати в баночки. До чаю на шматочку хліба або тості, в десерти або випічку - така заготовка буде радувати вас всю зиму в самих різних варіаціях.

  • Обліпиха - 1 кілограм
  • Цукор - 800 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
заготівля обліпихи - фото крок 1
1. Ягоди вимийте і висушіть.
заготівля обліпихи - фото крок 2
2. Викладіть в сотейник або в каструльку, додайте воду і поставте на вогонь. provara 5-7 хвилин на середньому вогні.
заготівля обліпихи - фото крок 3
3. Зніміть з вогню, протріть м'якоть через сито.
заготівля обліпихи - фото крок 4
4. Отриманий сік поставте на вогонь і всипте цукор. Доведіть до кипіння і на повільному вогні проваріть, поки цукор не розчиниться. В процесі знімайте піну.
заготівля обліпихи - фото крок 5
5. Після розлийте по чистим стерилізованим баночках і закатати. Залиште до повного охолодження, а після приберіть в темне прохолодне місце. Таку заготовку можна пару тижнів сміливо зберігати в холодильнику.

Схожі рецепти