Заготівля березового соку
(покроковий рецепт з фото)
Любіть березовий сік? Він добре втаязикє спрагу і бадьорить. А хочете дізнатися, як заготовити корисний березовий сік про запас? Процес цей нетрудомісткий, кожна господиня з легкістю впорається з цим завданням.
Свіжий березовий сік можна зберігати в холодному місці всього дня 2. Потім він починає киснути. І якщо ви стали щасливим володарем великої кількості березового соку, то його варто заготовити про запас: на зиму чи літо. Я розповім вам один із способів заготівлі березового соку. Часу буде витрачено зовсім небагато, а в результаті у вас вийде смачна заготівля.
- Чистий березовий сік - 1 літр
- Цукор - 70-100 грам
- Лимонна кислота - 3-6 грам
У чисту каструлю переливаємо березовий сік і додаємо цукор.
Потім додаємо лимонну кислоту, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо сік до легкого кипіння, але не кип'ятимо.
Далі проціджуємо гарячий сік через марлю.
Тару, в якій будете зберігати сік, необхідно простерилізувати.
Розливаємо проціджений гарячий сік по банках-пляшках, закручуємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім вже можна зберігати такий сік в підвалі.