Рецепт Заготівля березового соку фото

Заготівля березового соку
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Яйця , Шоколад , Горіхи , Грецькі горіхи
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Любіть березовий сік? Він добре втаязикє спрагу і бадьорить. А хочете дізнатися, як заготовити корисний березовий сік про запас? Процес цей нетрудомісткий, кожна господиня з легкістю впорається з цим завданням.

Опис приготування:

Свіжий березовий сік можна зберігати в холодному місці всього дня 2. Потім він починає киснути. І якщо ви стали щасливим володарем великої кількості березового соку, то його варто заготовити про запас: на зиму чи літо. Я розповім вам один із способів заготівлі березового соку. Часу буде витрачено зовсім небагато, а в результаті у вас вийде смачна заготівля.

  • Чистий березовий сік - 1 літр
  • Цукор - 70-100 грам
  • Лимонна кислота - 3-6 грам
заготівля березового соку - фото крок 1
У чисту каструлю переливаємо березовий сік і додаємо цукор.
заготівля березового соку - фото крок 2
Потім додаємо лимонну кислоту, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо сік до легкого кипіння, але не кип'ятимо.
заготівля березового соку - фото крок 3
Далі проціджуємо гарячий сік через марлю.
заготівля березового соку - фото крок 4
Тару, в якій будете зберігати сік, необхідно простерилізувати.
заготівля березового соку - фото крок 5
Розливаємо проціджений гарячий сік по банках-пляшках, закручуємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім вже можна зберігати такий сік в підвалі.

Схожі рецепти