Самогон з березового соку в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Чули про рецепт, як приготувати самогон з березового соку в домашніх умовах? Якщо ще немає, то цей варіант підійде. Все досить просто, завдяки інструкції у вас вийде приготувати його.
Березовий сік сприяє кращому бродінню дріжджів і через це такий самогон завжди виходить. Для приготування сік краще брати свіжий, але куплений в магазині теж прекрасно підійде. Для самогону потрібні: цукор, березовий сік, дріжджі і кефір. Також вам знадобиться спеціальний гідрозатвор.
1. У каструлю наливаємо березовий сік, ставимо його на маленький вогонь і підігріваємо до тридцяти градусів, після чого додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Чи не перегрівайте сік.
2. Розчиняємо дріжджі по інструкції на упаковці.
3. У підготовлену ємність, в якій буде відбуватися бродіння, наливаємо сік з цукром, переливаємо туди ж розведені дріжджі. Третя частина ємності для бродіння повинна бути порожньою.
4. Вливаємо столову ложку кефіру. Все добре перемішуємо. Заважати масу краще дерев'яною ложкою, акуратно і не поспішаючи.
5. Ми залишаємо ємність при кімнатній температурі, і ставимо під водяний затвор. Це спеціальне пристосування, яке також називається гідрозатворів.
6. Стежимо, коли перестануть з'являтися бульбашки (10-12 день), брага посвітлішає і на смак буде трохи гіркою. Переливаємо рідина без осаду і перегонимо.
7. В результаті всіх процедур виходить близько трьох з половиною літрів самогону з березового соку. Фортеця отриманого напою зазвичай становить близько 45 грудсов.
- Цукор - 3 кілограма
- Пекарські дріжджі- 200 грам
- Березовий сік - 10 літрів
- Кефір - 1 Ст. Ложка
1. У каструлю наливаємо березовий сік, ставимо його на маленький вогонь і підігріваємо до тридцяти градусів, після чого додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Чи не перегрівайте сік.
2. Розчиняємо дріжджі по інструкції на упаковці.
3. У підготовлену ємність, в якій буде відбуватися бродіння, наливаємо сік з цукром, переливаємо туди ж розведені дріжджі. Третя частина ємності для бродіння повинна бути порожньою.
4. Вливаємо столову ложку кефіру. Все добре перемішуємо. Заважати масу краще дерев'яною ложкою, акуратно і не поспішаючи.
5. Ми залишаємо ємність при кімнатній температурі, і ставимо під водяний затвор. Це спеціальне пристосування, яке також називається гідрозатворів.
6. Стежимо, коли перестануть з'являтися бульбашки (10-12 день), брага посвітлішає і на смак буде трохи гіркою. Переливаємо рідина без осаду і перегонимо.
7. В результаті всіх процедур виходить близько трьох з половиною літрів самогону з березового соку. Фортеця отриманого напою зазвичай становить близько 45 грудсов.