Рецепт Самогон з винограду в домашніх умовах фото

Самогон з винограду в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Виноград
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої

Приготувати самогон з винограду в домашніх умовах зможе не кожен. Рецептів чачі існує величезна кількість, і цей - один з них. В даному рецепті використовується виноград сорту "молдова" .

Такий самогон з винограду в домашніх умовах виходить не тільки благородним напоєм, але і вельми ароматним. Його можна сміливо запропонувати гостям і поставити в якості основного алкогольного напою на святковий стіл. Робиться такий самогон з винограду в домашніх умовах близько 4-5 тижнів, з запропонованої кількості винограду ще витримується чача з макухи.

  • Виноград - 25 літрів
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 1
1. Сорт винограду "молдова" є універсальним, за що і полюбився всім виноградникам. Нам знадобиться його 25 L.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 2
2. Чача робиться традиційним способом. Висипаємо виноград, заливаємо водою і залишаємо в темному місці. Протягом чотирьох днів він почне вирує і буде підніматися вгору (як піна). А коли через 3-4 дня з'явиться "шапка" у вашій ємності, починається найцікавіший процес.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 3
3. Далі збирається мезга, а з отриманого соку робиться вино з додаванням цукру. Мезга поміщається в окрему ємність.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 4
4. У каструлі зберігати вино не можна, тому переливаємо його в скляний посуд.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 5
5. Гуща нам знадобиться ще для того, щоб зробити чачу, тому її не слід викидати завчасно. Сахара в середньому додається 100г. На літр (якщо вінград солодкий і перезрілий, то менше). Коли сік буде розлитий окремо, в скляну ємність перекладаємо виноградні вичавки і додаємо воду (з розрахунку приблизно 1 до 3-4). У чачу також додається цукор (приблизно кілограм з отриманої кількості мезги).
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 6
6. Виглядає це як на фото. Ємність для гущі в два рази менше, ніж для вина.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 7
7. Ми залишаємо до того моменту, поки не перестане "грати", тобто до повного завершення процесу бродіння. В середньому на цей процес йде близько 4 тижнів. Через цей час вино "відіграється", його можна починати переганяти звичним способом.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 8
8. Спочатку зливаємо його з осаду, який викидається, а чиста частина ставиться на перегін. Для цього нам знадобиться самогонний апарат.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 9
9. У чачу через цей час додається ще цукор і вода, все переливається в здорову пляшку для подальшого бродіння. Першу порцію (її називають "головою" ) слід зібрати окремо. Я зазвичай орієнтуюся по запаху. Коли піде вже більш благородний запах, я підставляю велику скляну ємність (3-5л.) і збираю самогон.
самогон з винограду в домашніх умовах - фото крок 10
10. Можна зробити і другу перегонку. Для цього отриманий самогон переливаємо в ємність, додаємо 3л. Води і знову ставимо на перегін. З 25л. Порції винограду з водою у мене вийшло готової фракції 3л. І близько літра "голів" і "хвостів" . Такий самогон з винограду в домашніх умовах виходить за смаком дуже благородним і незвичайним, з ароматним післясмаком.

Схожі рецепти