Рецепт Юшка з ставриди фото

Юшка з ставриди
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід
Супи, Вуха

Корисно і ситно! Простий рецепт юшки з ставриди не займе багато вашого часу, але подарує безліч смакових емоцій Вам і вашій родині.

Якщо вам в руки попалася гарна ставрида, то краще, що ви можете з неї приготувати - це вуха. Рецепт юшки з ставриди буде непереливки складним навіть початківцю кулінарові, проте за смаком він - просто шедевр, створений з дуже простих інгредієнтів. Рекомендую!

  • Stavrida - 800 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Запашний перець - 3 штуки
  • Чорний перець - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Зелень петрушки і кропу - 20 грам
юшка з ставриди - фото крок 1
Очищаємо рибу від нутрощів і кісток, видаляючи хребет, нарізаємо порційними шматками. У каструлю наливаємо 1, 5 л води, доводимо до кипіння і додаємо рибні голову, хвіст і хребет.
юшка з ставриди - фото крок 2
Кладемо перець чорний і запашний, лавровий лист і головку ріпчастої цибулі.
юшка з ставриди - фото крок 3
Картопля наріжемо кубиками і теж додамо до бульйону.
юшка з ставриди - фото крок 4
Варимо бульйон протягом 15-20 хвилин, а потім його проціджують.
юшка з ставриди - фото крок 5
В цей час на рослинній олії злегка обсмажуємо нарізану маленькими кубиками морква.
юшка з ставриди - фото крок 6
У приготовлений бульйон кладемо порційні шматки риби, обсмажену моркву і доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо сіль за смаком, на повільному вогні продовжуємо варити ще 10-20 хвилин в залежності від величини шматків риби.
Каструлю кришкою не накривати. І часто юшку заважати не варто, щоб шматки риби не розвалилися, якщо нам потрібна вуха, а не каша.
За пару хвилин до готовності додаємо 15 г вершкового масла для додання жирності вусі.
Готову юшку посипати свіжою зеленню і дати їй настоятися ще 20 хвилин.

Схожі рецепти