Юшка з ставриди
(покроковий рецепт з фото)
Корисно і ситно! Простий рецепт юшки з ставриди не займе багато вашого часу, але подарує безліч смакових емоцій Вам і вашій родині.
Якщо вам в руки попалася гарна ставрида, то краще, що ви можете з неї приготувати - це вуха. Рецепт юшки з ставриди буде непереливки складним навіть початківцю кулінарові, проте за смаком він - просто шедевр, створений з дуже простих інгредієнтів. Рекомендую!
- Stavrida - 800 грам
- Вода - 1, 5 L
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Запашний перець - 3 штуки
- Чорний перець - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вершкове масло - 15 грам
- Зелень петрушки і кропу - 20 грам
Очищаємо рибу від нутрощів і кісток, видаляючи хребет, нарізаємо порційними шматками. У каструлю наливаємо 1, 5 л води, доводимо до кипіння і додаємо рибні голову, хвіст і хребет.
Кладемо перець чорний і запашний, лавровий лист і головку ріпчастої цибулі.
Картопля наріжемо кубиками і теж додамо до бульйону.
Варимо бульйон протягом 15-20 хвилин, а потім його проціджують.
В цей час на рослинній олії злегка обсмажуємо нарізану маленькими кубиками морква.
У приготовлений бульйон кладемо порційні шматки риби, обсмажену моркву і доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо сіль за смаком, на повільному вогні продовжуємо варити ще 10-20 хвилин в залежності від величини шматків риби.
Каструлю кришкою не накривати. І часто юшку заважати не варто, щоб шматки риби не розвалилися, якщо нам потрібна вуха, а не каша.
За пару хвилин до готовності додаємо 15 г вершкового масла для додання жирності вусі.
Готову юшку посипати свіжою зеленню і дати їй настоятися ще 20 хвилин.
Каструлю кришкою не накривати. І часто юшку заважати не варто, щоб шматки риби не розвалилися, якщо нам потрібна вуха, а не каша.
За пару хвилин до готовності додаємо 15 г вершкового масла для додання жирності вусі.
Готову юшку посипати свіжою зеленню і дати їй настоятися ще 20 хвилин.