Салат з ставриди
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше це блюдо готують на зимові свята - на новий рік, наприклад. Салат виглядає дуже яскраво і прикрасить будь-яке ваше торжество. А простота приготування салату порадує кожну господиню.
Рецепт приготування салату з ставриди нагадує широко відомий салат радянських часів під назвою "мімоза" . Але на відміну від "мімози" в нашому салаті замість картоплі та цибулі - рис і зелений лук. Як зробити салат з ставриди зовні привабливо красивим - на ваш погляд. Можна прикрасити зеленню, свіжими овочами. Я прикрашаю просто гілочкою кропу або петрушки - адже жовтки самі по собі створюють ефект сонечка в тарілці і в холодний зиязикай вечір на вашому столі буде яскраве пляма. Смачного свята вам!
- Ставрида консервована в маслі або у власному соку. - 250-300 грам (консервовану ставриду можна замінити і ставридою гарячого копчення, це додасть пікантний смак салату.)
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйця - 5 штук
- Цибуля зелена - 150 грам
- Морква - 4 штуки
- Сіль - 1 За смаком
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Майонез - 2 склянки
Для початку приготуємо все інгредієнти. Зваримо яйця, морква, рис і охолодити їх . Помиємо цибулю. Якщо для салату у вас ставрида консервована - розімніть вміст консерви виделкою, попередньо злив зайвий сік або масло. Якщо ставрида копчена - очистимо її від шкірки і кісток і поріжемо на дрібні шматочки.
Візьмемо глибокий салатник і змажемо дно не товстим шаром майонезу і зверху розподілимо варений рис. Зверху шар рису промажем майонезом.
На шар рису викладаємо рівномірно нашу рибку і знову змащуємо майонезом. Але - шар майонезу на даному етапі не повинен бути надто товстим. Риба у нас не суха і жиру в ній вже досить.
Шар ставриди засипаємо дрібно порізаною зеленою цибулею і злегка присолити і поперчити його і потім знову змащуємо майонезом. Шар цибулі бажано злегка придавити, щоб він добре просочився.
На наш зелений шар салату натираємо білки від зварених круто яєць( жовтки знадобляться нам для верхнього шару).Розрівнюємо шар білків по поверхні салату, солимо, перчимо і змащуємо майонезом.
Поверх білків викладаємо шар вареної натертої моркви. Так само солимо, перчимо і змащуємо.
А тепер настала черга жовтків.
Жовтки - це верхній шар салату і зробити його потрібно максимально рівним і красивим. Можна натерти жовтки на тертці, можна розім'яти виделкою. І ось наш салат готовий. Тепер його необхідно відправити в холодильник на мінімум години 3. За цей час всі верстви просочаться і смак салату стане неповторно смачним.