Йогурт в мультиварці без баночок
(покроковий рецепт з фото)
Корисний питний йогурт можна приготувати в мультиварці і без використання баночок. Такий молочний продукт вийде більш рідким. Його можна подавати на сніданок з ягодами, сиропами або варенням.
Йогурт приготований в домашніх умовах, куди корисніше магазинних аналогів. Його можна з легкістю давати дітям з солодкими добавками, з випічкою або натщесерце. У продукті вже розщеплений білок коров'ячого молока, тому ніякої алергії у дітей не буде!
- Молоко - 1 літр (будь-якої жирності)
- Йогурт - 200 мілілітрів (класичний)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Для закваски використовуйте звичайний класичний йогурт без добавок.
Молоко влийте в чашу мультиварки, встановіть на табло режим "суп" з 15-20 хвилин і закип'ятіть молоко. Потім залиште кришку техніки відкритої, вимкніть мультиварку і остудіть рідину до 30-35 градусів. Якщо температура буде вище, йогурт НЕ закваситься.
Класичний йогурт кімнатної температури влийте в молоко, ретельно розмішуючи. Потім включите мультиварку на режим "йогурт" з 2-3 годину, але не більше.
Вийміть чашу з мультиварки і дайте йогурту охолонути. Потім накрийте ємність харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 4-6 годин, а краще - на ніч. До ранку йогурт буде готовий, а на плівці утворюється конденсат.
Молочний продукт буде не щільною текстури, легким і смачним.
Молочний напій вийде ніжний на смак. Його можна додавати на сніданок в вівсянку, інші каші, готувати десерти, подавати з печивом, ягодами і фруктами. Для подачі розлийте йогурт в креманки, піали або чашки.