Домашній йогурт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю йогурт і взагалі все молочно-сирне! Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній йогурт в мультиварці. Виходить шикарне блюдо, багате вітамінами. А смак - просто чудо!
Домашній йогурт дуже зручно готувати в мультиварці. Особливо, якщо в ній передбачено режим "мультіповар" . Якщо ні, тоді просто контролюйте процес раз на годину-півтора. Принцип такий, що молоко потрібно нагріти, а потім остудити, або прогрівати його при постійній температурі в 40 градусів. Тоді молоко буде сквашуватися поступово і рівномірно.
- Молоко - 2 L
- Йогурт - 125 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 штука
- Ягоди - За смаком
Отже, нам знадобиться пару пачок молока. Чим жирніше ви візьмете молоко, тим густішим і смачніше вийде йогурт. Хтось може взяти закваску в аптеці. Я ж візьму просто маленьку пачку магазинного йогурту на 2 літра молока. І отримаю 2 літра йогурту, прекрасного і домашнього!
Заливаємо молоко в контейнер з-під мультиварки. Включаємо режим "мультіповар" або той, який передбачений на вашому пристрої для приготування йогурту. Б'юся об заклад на 15 хвилин при температурі 40 градусів.
Готуємо баночки для йогурту. Моєму їх і витираємо насухо. Ємності, в яких буде йогурт, повинні бути однакові за обсягом, так як це вплине на час приготування. В остигле простерилизованное молоко вивалюємо йогурт, розмішуємо. Заливаємо суміш в баночки, накриваємо їх кришками, але не закручуємо.
Не забудьте підкласти рушник або гуязикай килимок на дно мультіварочного контейнера. Баночки повинні стояти не на "голою поверхні" . Закриваємо мультиварку, ставимо режим "мультіповар" . Виставляємо 40 градусів і залишаємо на 6 годин. Якщо у вас немає такого режиму, ставте підігрів на 15 хвилин і залишайте на годину. Так виконайте ще 2-3 рази з проміжками в годину-півтора. Остиглий йогурт закриваємо і ставимо в холодильник до повного охолодження і загустіння. Подавайте з ягодами, фруктами або джемом. Ваші рідні гідно оцінять це корисне ласе блюдо!