Рецепт Домашній йогурт в мультиварці фото

Домашній йогурт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Десерти

Обожнюю йогурт і взагалі все молочно-сирне! Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній йогурт в мультиварці. Виходить шикарне блюдо, багате вітамінами. А смак - просто чудо!

Домашній йогурт дуже зручно готувати в мультиварці. Особливо, якщо в ній передбачено режим "мультіповар" . Якщо ні, тоді просто контролюйте процес раз на годину-півтора. Принцип такий, що молоко потрібно нагріти, а потім остудити, або прогрівати його при постійній температурі в 40 градусів. Тоді молоко буде сквашуватися поступово і рівномірно.

  • Молоко - 2 L
  • Йогурт - 125 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванілін - 1 штука
  • Ягоди - За смаком
домашній йогурт в мультиварці - фото крок 1
Отже, нам знадобиться пару пачок молока. Чим жирніше ви візьмете молоко, тим густішим і смачніше вийде йогурт. Хтось може взяти закваску в аптеці. Я ж візьму просто маленьку пачку магазинного йогурту на 2 літра молока. І отримаю 2 літра йогурту, прекрасного і домашнього!
домашній йогурт в мультиварці - фото крок 2
Заливаємо молоко в контейнер з-під мультиварки. Включаємо режим "мультіповар" або той, який передбачений на вашому пристрої для приготування йогурту. Б'юся об заклад на 15 хвилин при температурі 40 градусів.
домашній йогурт в мультиварці - фото крок 3
Готуємо баночки для йогурту. Моєму їх і витираємо насухо. Ємності, в яких буде йогурт, повинні бути однакові за обсягом, так як це вплине на час приготування. В остигле простерилизованное молоко вивалюємо йогурт, розмішуємо. Заливаємо суміш в баночки, накриваємо їх кришками, але не закручуємо.
домашній йогурт в мультиварці - фото крок 4
Не забудьте підкласти рушник або гуязикай килимок на дно мультіварочного контейнера. Баночки повинні стояти не на "голою поверхні" . Закриваємо мультиварку, ставимо режим "мультіповар" . Виставляємо 40 градусів і залишаємо на 6 годин. Якщо у вас немає такого режиму, ставте підігрів на 15 хвилин і залишайте на годину. Так виконайте ще 2-3 рази з проміжками в годину-півтора. Остиглий йогурт закриваємо і ставимо в холодильник до повного охолодження і загустіння. Подавайте з ягодами, фруктами або джемом. Ваші рідні гідно оцінять це корисне ласе блюдо!

Схожі рецепти