Домашній йогурт зі сметани
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати корисний домашній йогурт для дитини можна за допомогою сметани замість закваски, але вона, при цьому, повинна бути якісною, фермерської. Від звичайної магазинної сметани йогурт не загусне.
За бажанням ніжний на смак йогурт зі сметани можна міксувати з будь-якими ягодами і фруктами, додавати його в запарених вівсяну кашу, на його основі готувати соуси для м'яса, риби, салатів і т.Д. Він дуже корисний і смачний!
- Молоко - 800 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Крем - 100 грам (жирна, фермерське)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Молоко будь-якої жирності перелийте в каструлю, помістіть ємність на плиту і закип'ятити її вміст. Вимкніть і остудіть до 30-35 градусів.
Викладіть в ємність жирну сметану і ретельно перемішайте вміст каструлі, щоб сметана рівномірно розподілилася по всьому молоку.
Перелийте масу в баночки або контейнери невеликого розміру. Чим дрібніше розмір баночок, тим швидше в них загусне йогурт.
Закрутіть кришками ємності і укутайте рушником, залиште в теплому місці при кімнатній температурі не нижче 18 градусів. Чи не на радіаторі або в духовці! через 6-8 годин сквашування перемістіть баночки в холодильник ще на 6-8 годин.
Готовий йогурт зі сметани подайте до столу на сніданок або полуденок.