Домашній йогурт зі сметани
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Приготувати корисний домашній йогурт для дитини можна за допомогою сметани замість закваски, але вона, при цьому, повинна бути якісною, фермерської. Від звичайної магазинної сметани йогурт не загусне.
Опис приготування:
За бажанням ніжний на смак йогурт зі сметани можна міксувати з будь-якими ягодами і фруктами, додавати його в запарених вівсяну кашу, на його основі готувати соуси для м'яса, риби, салатів і т.Д. Він дуже корисний і смачний!
- Молоко - 800 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Крем - 100 грам (жирна, фермерське)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Молоко будь-якої жирності перелийте в каструлю, помістіть ємність на плиту і закип'ятити її вміст. Вимкніть і остудіть до 30-35 градусів.
Викладіть в ємність жирну сметану і ретельно перемішайте вміст каструлі, щоб сметана рівномірно розподілилася по всьому молоку.
Перелийте масу в баночки або контейнери невеликого розміру. Чим дрібніше розмір баночок, тим швидше в них загусне йогурт.
Закрутіть кришками ємності і укутайте рушником, залиште в теплому місці при кімнатній температурі не нижче 18 градусів. Чи не на радіаторі або в духовці! через 6-8 годин сквашування перемістіть баночки в холодильник ще на 6-8 годин.
Готовий йогурт зі сметани подайте до столу на сніданок або полуденок.