Домашній йогурт для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Домашній йогурт для дітей готують з молока і закваски. У ранньому віці цей йогурт просто незамінний. Він корисний, поживний, цілком зможе замінити одне з годувань. Старшенький додайте цукор.
Для приготування йогурту купите бактеріальну закваску. На її етикетці має бути зазначено потрібну кількість молока. Я завжди роблю з розрахунку 0, 5 грамів закваски на 1 літр молока. Виходить густий і смачний йогурт. Цукор краще замінити на мед, якщо у малюка немає алергії. Діткам старшого віку можна запропонувати варення до йогурту або фруктові сиропи. Хай щастить!
- Молоко - 1-2 літрів
- Закваска бактеріальна "йогурт" - 0, 5 грами
- Ванільний цукор - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте продукти. Візьміть молоко ринкове або магазинне. Магазинне кип'ятіння не потребує, але для маленьких діток краще не ризикувати. Остудите молоко до 40 градусів.
Баночки для йогурту ретельно вимийте і простерилизуйте зручним способом. Можна прожарити їх в духовці. Дайте баночках охолонути.
В молоко влийте закваску і перемішайте.
Розлийте по банках молоко з закваскою. Кількість молока може варіюватися, згідно з інструкцією вашої закваски.
Встановіть баночки в йогуртницю. На датчику температурні кордони не повинні перевищувати 40 градусів. Накрийте кришкою йогуртницю і залиште на 8 годин.
Готовий йогурт охолодіть пару годин в холодильнику, після чого додайте ванілін і цукор за смаком. Пригощайтеся!