Домашній сир з молока і сметани
(покроковий рецепт з фото)
Коли у мене народилася дочка, я вирішила годувати її тільки натуральними і корисними продуктами. І ось сир став першим продуктом, яким я навчилася варити не тільки смачно, але і красиво! дивіться!
Подивіться, як приготувати домашній сир з молока і сметани. Щоб урізноманітнити сир, можна додавати не тільки кріп, або зовсім не додавати його, а покласти родзинки, паприку або прованські трави. Пробуйте, експериментуйте, хай щастить!
- Молоко - 1 літр
- Крем 20% - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Кріп - 1 Ст. Ложка (дрібно порізаного)
Підготуйте продукти. Кріп ретельно вимийте, відокремте від гілочок великих і дрібно поріжте. Приступимо.
Візьміть зручну для змішування тару і віночок або міксер. Razbeyte яйця, влийте сметану.
Віночком або міксером зробіть масу однорідної.
Молоко доведіть до кипіння, приправити сіллю.
Влийте яєчно-сметанним масу в молоко. Знову доведіть до кипіння і проваріть на дуже дрібненько вогні 5 хвилин.
Воно стане як на фотографії, сирнистий.
Зніміть з вогню "створоженного" молоко. Дайте хвилин 5-7 постояти і охолонути. Додайте кріп. Перемішайте.
Хвилин 10 дайте йому постояти.
Відкиньте масу на марлю, складену в декілька шарів. Відцідіть сир від рідини.
Зауважте марлю. Підвісьте хвилин на 10-15 сир, щоб зайва волога скла. Потім покладіть в глибоку тарілку сир і поставте зверху вантаж. Приберіть на 4-5 годин конструкцію в холод.
Через п'ять годин зніміть марлю. Сир готовий! Ріжте скибочками і угощайтесь!