Крем-сир зі сметани і молока
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами ще одним дуже простим і бюджетним рецептом, як приготувати крем-сир зі сметани і молока. Крем-сир ідеально підходить для ваших смачних десертів, крему для тортів і тістечок.
З даної кількості інгредієнтів виходить 270-320 гр крему-сиру і сироватка, яку можна використовувати для випічки. Крем-сир можна також намазати на свіжий або підсушений в духовці хліб, додати в'ялені томати та базилік - вийде смачна і легка закуска.
- Крем 20-25% - 450 грам
- Молоко 3, 2% - 170 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти.
У чаші мультиварки з'єднайте сметану і молоко, перемішайте. Увімкніть мультиварку в режимі "мультіповар" при температурі 90 градусів на 20 хвилин. Влийте лимонний сік, перемішайте.
Якщо готуєте в каструлі, то суміш доведіть майже до кипіння. І постійно помішуючи, прогрійте кисло-молочну суміш протягом 5-7 хвилин. Не давайте закипіти!
Якщо готуєте в каструлі, то суміш доведіть майже до кипіння. І постійно помішуючи, прогрійте кисло-молочну суміш протягом 5-7 хвилин. Не давайте закипіти!
Дайте суміші охолонути протягом півгодини. У ній стануть виявлятися невеликі згустки-крупинки.
Друшляк або сито застеліть марлею, складеної в 4-6 шарів. Відкиньте на неї суміш, накрийте. Залиште стікати на кілька годин, найкраще на ніч. Для більш щільного крем-сиру, можна поставити зверху вантаж.
Крем-сир готовий! Смачного!