Сир домашній з молока і сметани
(покроковий рецепт з фото)
Чи доводилося вам робити сир самостійно в домашніх умовах? Якщо ще не зважилися або не було хорошого рецепту, то рекомендую вам варіант, як приготувати сир домашній з молока і сметани.
Можете скористатися покупними молочними продуктами, тоді сир буде нежирний, або використовуйте домашні молоко і сметану. Можна додати до сиру свіжу зелень, спеції, сіль, не бійтеся експериментувати зі смаком. Сир можна зберігати готовий сир в розсолі або сформуйте круглу головку і поставте підлогу гніт. Використовуйте його для бутербродів, запіканки, випічки.
- Молоко - 1 літр
- Крем - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
1
Влийте молоко в каструлю і відправте її на вогонь, коли молоко стане гарячим (не кипить! ), додайте до нього сметану.
2
Тим часом вимийте лимон і розріжте його навпіл, видавіть в окрему миску сік.
3
Після утворення дрібних бульбашок (маса ось-ось закипить) додайте лимонний сік.
4
Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму, нехай кипить 1 хвилину. Потім відразу приберіть з вогню.
5
Друшляк застеліть марлею, відкиньте суміш на друшляк, а розсіл злийте в банку або в каструлю.
6
Посолити сиром (0, 5 чайної ложки), потім краю марлі зберіть в пучок і відіжміть надлишки рідини.
7
Встановіть важкий прес на верхівку і залиште так на 60 хвилин.
8
Готовий сир перекладе в контейнер, відправте в холодильник або наріжте шматочками і зберігайте в банку з розсолом. Смачного!