Йогурт з фруктами і ягодами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Про користь кисломолочних продуктів, приготованих в домашніх умовах, можна говорити годинами. Для дітей і дорослих йогурт - це джерело вітамінів і здоров'я, так що дуже раджу вам цей рецепт.
Хочу розповісти вам, як приготувати йогурт з фруктами і ягодами в мультиварці. Якщо у вашої техніки є дана програма, то обов'язково скористайтеся нею! стаканчики, до речі, можуть бути як скляні, так і пластикові. Крім того, можна взяти невеликі баночки від дитячого пюре, наприклад. Перед подачею йогурт можна доповнити абсолютно будь-якими фруктами, ягодами, а також горіхами або варенням.
- Молоко - 1 літр
- Закваска для йогурту - 1 штука
1. Насамперед потрібно простерилізувати баночки перед використанням. Можна зробити це в мікрохвильовці, наприклад.
2. Прогрейте молоко. Якщо ви не впевнені в його якості, краще доведіть до кипіння і остудіть.
3. Перед додаванням закваски виміряйте температуру молока, вона повинна бути 38 градусів. Додайте закваску і ретельно перемішайте.
4. Молоко розлийте по банках.
5. Дно чаші мультиварки застеліть силіконовим килимком або тканинною серветкою.
6. Накрийте баночки (можна зробити кришечки з фольги), акуратно поставте в чашу. Налийте на дно воду, температура якої приблизно 37-38 градусів.
Закрийте кришку і встановіть програму Йогурт.
Закрийте кришку і встановіть програму Йогурт.
7. Готовий йогурт відправте в холодильник, щоб він прийшов в потрібну консистенцію, годин 4. Перед подачею викладіть в баночку подрібнений банан, свіжу малину, полуницю або інші ягоди за смаком.