Яйця в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридла звична яєчня на сніданок, спробуйте приготувати яйця в соусі з помідорів. Яйця в томатному соусі можна подавати як самостійне блюдо або як начинку для сендвіча.
Яйця в томатному соусі - це дуже швидке, ситне і економне блюдо. Приготувати його дуже просто. Крім цього яйця в томатному соусі низькокалорійні, тому блюдо підійде навіть тим, хто сидить на дієті і стежить за своєю вагою. Ароматний і дуже смачний і томатний соус для яєць також можна подавати в якості заправки до пасти, пельменів, курці і т.Д. Приготований соус може зберігатися в холодильнику протягом 2-3 днів.
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 2 зубчики
- Червоного перцю пластівцями - 1 щіпка
- Червоного або білого вина - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Банку помідорів - 1 штука(840 г)
- Цукру - 1 щіпка
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Великих яйця - 4 штуки
- Хліба - 4 скибочки
- Сир пармезан - За смаком
1. Дістати помідори з банки і обсушити, після чого подрібнити їх або протерти. У середній сковороді розігріти оливкову олію. Додати часник і червоний перець пластівцями. Смажити на середньому вогні до тих пір, поки часник не зашипить. Додати вино (по бажанню) і тушкувати, поки суміш не перетвориться в сироп, близько 2 хвилин. Додати подрібнені або протерті помідори, цукор, сіль і перець. Зменшити вогонь до середньо-повільного і тушкувати, поки соус не загусне, від 12 до 15 хвилин.
2. Обережно розбити яйця в окремі маленькі чашечки, намагаючись не пошкодити жовток. Зробити поглиблення в соусі і акуратно перенести яйця з чашок в поглиблення. Приправити яйця сіллю і перцем. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на середньо-слабкому вогні протягом 5-7 хвилин, або до тих пір, поки білки не затвердіють.
3. Поки яйця готуються, підсмажити скибочки хліба в окремій сковороді, на грилі або в духовці.
4. Ложкою викласти частину томатного соусу з яйцем на кожну скибочку хліба. Рясно посипати страву тертим сиром Пармезан і відразу ж подавати.