Запечені яйця в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запечених в духовці яєць з тостами, козячим сиром і соусом з томатної пасти, лука, морква, часнику, орегано і базиліка.
Набридла звичайна яєчня на сніданок? Запечені яйця в томатному соусі - ідеальне блюдо для ситного пізнього сніданку. Яйця також можна подавати до макаронів або полити голландським соусом.
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 2 зубчики
- Червоного перцю пластівцями - 1/8 чайних ложки (або більш)
- Томатного пюре - 900 грам
- Сушеного орегано - 1/4 чайних ложки
- Яєць кімнатної температури - 8 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Хліба - 8 скибочок
1. Щоб зробити соус, нарізати кубиками ріпчасту цибулю та моркву, подрібнити часник, нарізати листя базиліка. Нагріти оливкова олія в маленькій каструлі на середньому вогні і обсмажити в ньому лук, морква і часник до м'якості протягом 5-7 хвилин.
2. Додати червоний перець пластівцями, томатне пюре, орегано і базилік, перемішати.
3. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого і варити на повільному вогні 20 хвилин, час від часу помішуючи, щоб запобігти пригорання.
4. Зняти з вогню і дати трохи охолонути трохи, потім перемішати занурювальним блендером або перемішати соус в звичайному блендері. Соус можна зробити заздалегідь за тиждень і розігріти перед використанням.
5. Вилити 1/4 склянки теплого соусу в кожну з 8 форм для випікання. Викласти зверху 2 чайні ложки козячого сиру.
6. Розбити яйце в кожну форму, посипати сіллю і випікати в розігрітій до 220 градусів духовці 15-20 хвилин, поки білки не стануть твердими, а жовтки ще залишаться м'якими.
7. Скибочки хліба підсмажити до золотисто-коричневого кольору і нарізати на трикутники.
Прикрасити порції свіжим базиліком, якщо необхідно, і відразу ж подавати з тостами для занурення в жовток і соус.
Прикрасити порції свіжим базиліком, якщо необхідно, і відразу ж подавати з тостами для занурення в жовток і соус.