Яйця в томатному соусі з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Любителі дуже ситного сніданку, цей рецепт для вас! У ньому є все і навіть більше. Але я б таке блюдо з'їла на обід. Зовні чимось схоже на шакшуку, хоча є кілька інших інгредієнтів.
Дізнайтеся про те, як приготувати яйця в томатному соусі з нутом. Блюдо буде спочатку смажитися і гаситися, а потім відправиться в духовку. Тільки вам обов'язково знадобиться чавунна сковорода. У складі присутній сир, який згладить гострий основний смак і дасть м'якість. Ну, а бобові додадуть ситності.
- Яйце - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Перець халапеньо - 1 штука
- Помідор - 450 грам
- Нут консервований або відварений - 450 грам
- Фета - 100 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. У чавунній сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю, часник і перець протягом 8 хвилин, помішуючи.
2. Потім додайте паприку, кмин і гайки. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Потім додайте нарізані помідори. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
3. Після цього розкладіть зверху сир шматочками. Додайте сіль і перець. Razbeyte яйця.
4. Запікайте блюдо 10 хвилин в духовці при 220 градусах. Подавайте з зеленню. Смачного!