Ягідний коблер з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування коблер з чорницею, ожиною та Персиками.
Коблер добре подавати зі збитими вершками.
- Кукурудзяного крохмалю - 2 1/2 Ст. Ложки
- Ягід - 900 грам (наприклад, чорниці та ожини)
- Персика - 4 штуки (середніх)
- Розпушувача - 2 чайних ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Палички охолодженого вершкового масла - 1 1/2 штуки
- Цільного молока - 3/4 склянки
- Цукрового піску - 1 Чайна ложка
1. Нарізати персики, промити під холодною водою чорницю і ожину. Розігріти духовку до 220 градусів зі стійкою в центрі. Перемішати разом коричневий цукор і кукурудзяний крохмаль у великій мисці.
2. Додати Ягіди і нарізані персики, перемішати.
3. Викласти ягідну суміш в неглибоку форму для випічки і запікати близько 12 хвилин, поки суміш не нагріється.
4. Між іншим, перемішати борошно, розпушувач і сіль у великій мисці. Додати нарізане на шматки охолоджене вершкове масло і перемішати кінчиками пальців або різаком для тесту, поки суміш не буде нагадувати великі крихти. Додати молоко і перемішати, поки не вийде однорідне тісто.
5. Дістати форму з духовки і викласти 12 грудок тесту на гарячу ягідну суміш. Перемішати залишилася 1 чайну ложку коричневого цукру і цукрового піску і посипати тісто зверху.
6. Випікати коблер до золотистого кольору, від 25 до 30 хвилин.
7. Остудити протягом 30 хвилин і подавати зі збитими вершками.