Ожинний коблер
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ожинового коблер.
Ожинний коблер готується з мінімуму простих інгредієнтів, але не дивлячись на це виходить надзвичайно смачним і соковитим. Для приготування цього коблер ви можете використовувати як свіжу ожину, так і заморожену. Коблер добре подавати зі збитими вершками.
- Цукру - 1 1/4 склянки
- Борошна - 1 Склянка
- Молока - 1 Склянка
- Ожини - 2 склянки
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Помістити вершкове масло в миску, поставити в мікрохвильову піч і розтопити.
2. Висипати 1 стакан цукру і всю муку в миску, ретельно збити віночком з молоком.
3. Додати в миску розтоплене вершкове масло і добре збити віночком всі інгредієнти.
4. Змастити вершковим маслом форму для коблер. Ретельно промити і обсушити ожину на паперових рушниках. Вилити тісто в підготовлену форму. Зверху висипати 2 склянки ожини, намагаючись, щоб вона розподілилася по тесту як можна більш рівномірно.
5. Висипати цукор, що залишився поверх ягід.
6. Помістити коблер в розігріту духовку і випікати близько 1 годину, до появи скоринки золотистого кольору. Для 10 хвилин до готовності коблер ви можете додатково посипати 1 чайною ложкою цукру.
7. За допомогою ложки викласти коблер на блюдо, прикрасити збитими вершками і подавати.