Чорничний коблер
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі прості і апетитні домашні пироги, придивіться до цього варіанту, як приготувати чорничний коблер. Чудове поєднання соковитих ягід і апетитною крихти - це приголомшливо смачно!
Цей пиріг точно сподобається зайнятим господаркам, адже тісто можна зробити швидко і дуже просто. Випікається він теж недовго, близько 40-45 хвилин, так що випічка точно варта вашої уваги Кількість цукрової пудри залежить від солодощі ягоди, але додавайте її обов'язково, щоб начинка була соковитою. Перед подачею доповніть коблер кулькою морозива, буде неймовірно апетитно і смачно!
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 1/3 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Чорниця - 3 склянки
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
1. Розтопити вершкове масло і потримайте на вогні кілька хвилин, щоб воно стало трохи коричневим. Після з'єднайте його з цукром, кефіром, сіллю, содою і просіяного борошном. Перемішайте до стану крихти.
2. Вимийте і висушіть ягоди. Змішайте акуратно з цукровою пудрою.
3. Викладіть чорницю у жароміцних форму рівним шаром.
4. Зверху розподіліть крихту. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте чорничний коблер близько 40 хвилин до рум'яності.
Смачного!
Смачного!