Яєчня по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Яєчня по-болгарськи - це не просто швидкий сніданок. Її часто подають в якості основної страви, а також на святковому столі. Втім, приготувати цю страву з простих інгредієнтів може кожен.
Рецепт приготування яєчні по-болгарськи відрізняє особливий підготовчий процес, так що зроблений "на швидку руку" це блюдо навряд чи вдасться:
1. Перець вимити і просушити. Акуратно видалити хвостик і насіння (не розрізаючи перець), ще раз промити. Обсмажити на сухій сковороді на великому вогні. Можна зробити це прямо на газу. З готового перцю зняти шкірку і трохи остудити. Потім нарізати невеликими шматочками.
2. Помідори вимити і злегка надрізати. Скласти їх в глибоку миску і залити окропом. Через кілька хвилин злити окріп і залити холодною водою. Тепер очистити шкірку буде досить просто. Помідори нарізати середніми шматочками.
3. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Надіслати на сковороду і смажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
4. До підсмаженої цибулі додати перець і помідори. Гасити на повільному вогні хвилин 5-7.
5. Бринзу трохи подрібнити і додати на сковороду.
6. Петрушку порізати. Половину відправити на сковороду, другу залишити для подачі.
7. Яйця вбити в окрему ємність і злегка перемішати виделкою. Якщо бринза не надто солона, то яйця трохи присолити.
8. На сковороду вилити яйця і залишити до готовності.
9. За кілька хвилин до подачі присипати трохи бринзою і петрушкою.
Яєчню по-болгарськи в домашніх умовах можна подавати прямо в сковороді.
- Яйця - 5-7 штук
- Бринза - 100 грам
- Солодкий перець - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка - 1 Ст. Ложка
1. Перець вимити і просушити. Акуратно видалити хвостик і насіння (не розрізаючи перець), ще раз промити. Обсмажити на сухій сковороді на великому вогні. Можна зробити це прямо на газу. З готового перцю зняти шкірку і трохи остудити. Потім нарізати невеликими шматочками.
2. Помідори вимити і злегка надрізати. Скласти їх в глибоку миску і залити окропом. Через кілька хвилин злити окріп і залити холодною водою. Тепер очистити шкірку буде досить просто. Помідори нарізати середніми шматочками.
3. Цибулю почистити і порізати півкільцями. Надіслати на сковороду і смажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
4. До підсмаженої цибулі додати перець і помідори. Гасити на повільному вогні хвилин 5-7.
5. Бринзу трохи подрібнити і додати на сковороду.
6. Петрушку порізати. Половину відправити на сковороду, другу залишити для подачі.
7. Яйця вбити в окрему ємність і злегка перемішати виделкою. Якщо бринза не надто солона, то яйця трохи присолити.
8. На сковороду вилити яйця і залишити до готовності.
9. За кілька хвилин до подачі присипати трохи бринзою і петрушкою.
Яєчню по-болгарськи в домашніх умовах можна подавати прямо в сковороді.