Рецепт Яблука на зиму для дітей фото

Яблука на зиму для дітей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви не знаєте, як заготовити яблука на зиму для дітей, то просто приготуйте з них ніжне яблучне пюре. Від такого корисного і смачного десерту в зиязикай час не відязикаться жоден ласун.

Опис приготування:

Інгредієнти вказані на дві ємності по 0, 3 L. Ароматне яблучне пюре можна намазати замість джему на бутерброд з маслом, доповнити їм свіжу солодку випічку або ж подати до сирної тарілці. Обов'язково підготуйте такі ласощі на зиму, якщо у вас величезний урожай яблук!

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Ароматизатор ванільний - 3 краплі
яблука на зиму для дітей - фото крок 1
Розрахунок інгредієнтів вказана для двох банок по 0, 3 L. Підготуйте зазначені продукти. Яблука можна використовувати будь-якого сорту, але якщо вони кислуваті, то вам доведеться трохи збільшити норму цукрового піску.
яблука на зиму для дітей - фото крок 2
Яблука очистіть від шкірки, промийте у воді і зріжте з очищених фруктів всю м'якоть. Шкірку краще за все не використовувати, так як на сьогоднішній день практично всі яблучні плоди обробляють парафіном. Викладіть нарізку м'якоті в ківш, казан или сотейник.
яблука на зиму для дітей - фото крок 3
Всипте цукровий пісок, додайте кілька крапель ванільного ароматизатора і влийте воду. Помістіть ємність на плиту, включивши помірний нагрів.
яблука на зиму для дітей - фото крок 4
Гасіть яблука приблизно 15-20 хвилин до м'якості, прикривши ємність кришкою.
яблука на зиму для дітей - фото крок 5
Отпюріруйте всю масу занурювальним блендером, перетворюючи її в пюре. Обшпарте банки і кришки окропом або простерилизуйте будь-яким зручним чином. Яблучне пюре поверніть в казан, якщо подрібнювали його в іншій ємності, доведіть до кипіння.
яблука на зиму для дітей - фото крок 6
Викладіть в гарячі банки і відразу ж щільно загорніть по різьбі кришками або закрутіть за допомогою ключа для консервації. Дайте охолонути при кімнатній температурі, а після перенесіть в комору, підвал на зберігання. Заготівля відмінно зберігається в прохолодному приміщенні. Не забудьте залишити трохи ласощів на пробу!

Схожі рецепти