Яблучний сік на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мій улюблений консервується сік на зиму - яблучний. Свіжий, з кислинкою, багатий вітамінами, яскраво-золотистого кольору. До речі, він показаний тим, хто скаржиться на проблеми зі шлунком і бажає скинути вагу.
Для приготування яблучного соку на зиму бажано використовувати соковижималку. Особливо якщо ви ставите сік у великих кількостях. Звичайно, можна терти яблука і на тертці. Яблука краще протирати свіжими, тобто. Якомога швидше після того, як вони були зняті з дерева. Тоді в них більше соку. Кажуть, більш соковиті осінні сорти.
Отже, як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах?
1. Промийте яблука, виріжте підгнилі місця, натріть на крупній тертці або пропустіть через соковижималку.
2. Макуха (якщо ви терли яблука вручну) або сік (отриманий в соковижималці) процідіть через складену в два-три шари марлі. Вилийте в каструлю.
3. Каструлю з соком поставте на сильний вогонь і доведіть майже до кипіння - 90-95 градусів. Ви побачите. Що сік став світлим. Зніміть утворилася пінку.
4. Ще раз профільтруйте сік через марлю і поверніть на вогонь. Цього разу нагрійте до 80-85 градусів і потім відразу розливайте по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Засукайте. Яблучний сік на зиму готовий!
До речі, можете сік нагрівати тільки один раз. Raznitsa-й, що він тоді буде з осадом.
Спробуйте заважати різні сорти яблука, кислі із солодкими, наприклад.
Смачного!
- Яблука - 5 кілограм
Отже, як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах?
1. Промийте яблука, виріжте підгнилі місця, натріть на крупній тертці або пропустіть через соковижималку.
2. Макуха (якщо ви терли яблука вручну) або сік (отриманий в соковижималці) процідіть через складену в два-три шари марлі. Вилийте в каструлю.
3. Каструлю з соком поставте на сильний вогонь і доведіть майже до кипіння - 90-95 градусів. Ви побачите. Що сік став світлим. Зніміть утворилася пінку.
4. Ще раз профільтруйте сік через марлю і поверніть на вогонь. Цього разу нагрійте до 80-85 градусів і потім відразу розливайте по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Засукайте. Яблучний сік на зиму готовий!
До речі, можете сік нагрівати тільки один раз. Raznitsa-й, що він тоді буде з осадом.
Спробуйте заважати різні сорти яблука, кислі із солодкими, наприклад.
Смачного!