Рецепт Яблучний сік на зиму фото

Яблучний сік на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Напої, Консервація, Соки

Мій улюблений консервується сік на зиму - яблучний. Свіжий, з кислинкою, багатий вітамінами, яскраво-золотистого кольору. До речі, він показаний тим, хто скаржиться на проблеми зі шлунком і бажає скинути вагу.

Для приготування яблучного соку на зиму бажано використовувати соковижималку. Особливо якщо ви ставите сік у великих кількостях. Звичайно, можна терти яблука і на тертці. Яблука краще протирати свіжими, тобто. Якомога швидше після того, як вони були зняті з дерева. Тоді в них більше соку. Кажуть, більш соковиті осінні сорти.

Отже, як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах?

1. Промийте яблука, виріжте підгнилі місця, натріть на крупній тертці або пропустіть через соковижималку.

2. Макуха (якщо ви терли яблука вручну) або сік (отриманий в соковижималці) процідіть через складену в два-три шари марлі. Вилийте в каструлю.

3. Каструлю з соком поставте на сильний вогонь і доведіть майже до кипіння - 90-95 градусів. Ви побачите. Що сік став світлим. Зніміть утворилася пінку.

4. Ще раз профільтруйте сік через марлю і поверніть на вогонь. Цього разу нагрійте до 80-85 градусів і потім відразу розливайте по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Засукайте. Яблучний сік на зиму готовий!

До речі, можете сік нагрівати тільки один раз. Raznitsa-й, що він тоді буде з осадом.

Спробуйте заважати різні сорти яблука, кислі із солодкими, наприклад.

Смачного!


  • Яблука - 5 кілограм
Для приготування яблучного соку на зиму бажано використовувати соковижималку. Особливо якщо ви ставите сік у великих кількостях. Звичайно, можна терти яблука і на тертці. Яблука краще протирати свіжими, тобто. Якомога швидше після того, як вони були зняті з дерева. Тоді в них більше соку. Кажуть, більш соковиті осінні сорти.

Отже, як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах?

1. Промийте яблука, виріжте підгнилі місця, натріть на крупній тертці або пропустіть через соковижималку.

2. Макуха (якщо ви терли яблука вручну) або сік (отриманий в соковижималці) процідіть через складену в два-три шари марлі. Вилийте в каструлю.

3. Каструлю з соком поставте на сильний вогонь і доведіть майже до кипіння - 90-95 градусів. Ви побачите. Що сік став світлим. Зніміть утворилася пінку.

4. Ще раз профільтруйте сік через марлю і поверніть на вогонь. Цього разу нагрійте до 80-85 градусів і потім відразу розливайте по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Засукайте. Яблучний сік на зиму готовий!

До речі, можете сік нагрівати тільки один раз. Raznitsa-й, що він тоді буде з осадом.

Спробуйте заважати різні сорти яблука, кислі із солодкими, наприклад.

Смачного!

Схожі рецепти