Яблучний сік на зиму через соковижималку
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування соку про запас я використовую соковижималку. Моя доопрацьована вмілим свекром: має фільтр. Сік виходить як магазинний. Дивіться, як приготувати яблучний сік на зиму через соковижималку.
Для приготування смачного яблучного соку нам знадобиться соковижималка і, звичайно ж, кілька кілограмів яблук. Процес приготування не трудомісткий, і ви зможете запастися соком на всю сім'ю.
За бажанням цукор можна зовсім не додавати, особливо якщо використовуються солодкі сорти яблук.
- Яблука - 2 кілограма
- Цукор - За смаком
Для приготування соку яблука потрібно вимити. Не має значення, який сорт яблук ви використовуєте. Мені більше подобається змішувати сорти яблук. Колір у такого соку виходить темний. Це відбувається під впливом повітря на яблучну м'якоть.
Яблука наріжте на зручні шматочки. Моя соковижималка дозволяє не надто чистити яблука. Фільтр і контейнер для макухи досить великий. Яблука слід нарізати за розміром отвори в соковижималці.
Нарізані яблука опустіть в отвір соковижималки і, включивши прилад, вичавити сік. Для додання соку кольору при віджиманні соку можна додати кілька ягід синього винограду. Це не змінить смак соку, але забарвлення його.
Тричі отфильтруйте сік. Додати в нього цукор за смаком. Якщо немає сильного фільтра, використовуйте марлеву тканину, складену вчетверо. Перелийте сік в каструлю. Поставте на вогонь і закип'ятіть, варите 1-3 хвилини.
Розлийте сік по стерильним банкам і закатати їх.
Ось такий сік ви зможете пити зиязикам вечором або спокійно дати дитині, не боятися, що сік містить консерванти або кислоти.