Сік з помідорів через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)
Густий, ароматний, смачний сік з помідорів, приготований в домашніх умовах не зрівняється з купленим в магазині. Тому тим, хто любить домашні заготовки рекомендую простий рецепт томатного соку.
Смачний і надзвичайно корисний томатний сік можна приготувати за допомогою звичайної м'ясорубки. Сіль і цукор додавайте виключно на свій смак. Тим більше, що помідори бувають менш або більш кислі, в залежності від сорту. Із вказаної кількості помідорів виходить 800-1000 мл. Соку.
- Помідор - 1, 3 кілограма
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування соку.

Помідори помийте.

Наріжте, видаляючи місце плодоніжки.

Нарізані помідори пропустіть через м'ясорубку.

Додайте сіль і цукор за смаком.

Поставте каструлю з перемеленими помідорами на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.

За допомогою сита протріть томат.

Готовий сік проваріть ще 5-6 хвилин і вимикайте.

Розлийте томатний сік в стерилізовані банки і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному приміщенні.