Рецепт Яблучний пиріг фото

Яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт смачного яблучного пирога повинен бути у кожної господині! розповім вам, як приготувати яблучний пиріг на нашу сімейним рецептом - вологий, ароматний, апетитний, святковий і дуже красивий.

Опис приготування:

Розсипчасте пісочне тісто в поєднанні з солодкою і ніжною яблучної начинкою створюють пиріг, від якого складно відірватися, до нього навіть не хочеться подавати чай, він і так смачний і вологий! Яблука можна брати будь-які, регулюйте смак начинки за допомогою цукру і лимонного соку. Зверху раджу вам прикрасити пиріг плетінкою, так він буде виглядати більш святково. Не шкодуйте яблук: чим більше начинки, тим смачніше випічка. Для такого пирога найкраще брати форму діаметром 24 см.

  • Борошно - 350 грам
  • Розпушувач - 15-18 грам
  • Цукор - 100 грам(+4 ст. Ложки в начинку)
  • Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
  • Очищені яблука - 900 грам
  • Вода - 100 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 1 За смаком
  • Цукрова пудра - 3 чайних ложки
яблучний пиріг - фото крок 1
1. Яблука промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками. Відправте їх в сковороду, посипте цукром і додайте трохи лимонного соку і воду.
яблучний пиріг - фото крок 2
2. Поставте на невеликий вогонь, накрийте кришкою і дайте рідини випаруватися. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і цукром. Додайте яйця і м'яке вершкове масло.
яблучний пиріг - фото крок 3
3. Замісити м'яке тісто, при необхідності додайте трохи борошна. Зберіть тісто в кого, загорніть в плівку і відправте в холодильник на 10 хвилин. Відомства 1/3 частина тесту для прикраси.
яблучний пиріг - фото крок 4
4. Час, що залишився тісто розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою. Викладіть тісто у форму і сформуйте бортики.
яблучний пиріг - фото крок 5
5. Зверху присипте тісто крохмалем і викладіть на нього начинку (можна гарячу). Частину тіста розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм і виріжте з нього смужки шириною 2 см.
яблучний пиріг - фото крок 6
6. Прикрасьте пиріг плетінкою зі смужок тіста. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин. Остудіть пиріг і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти