Яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного яблучного пирога повинен бути у кожної господині! розповім вам, як приготувати яблучний пиріг на нашу сімейним рецептом - вологий, ароматний, апетитний, святковий і дуже красивий.
Розсипчасте пісочне тісто в поєднанні з солодкою і ніжною яблучної начинкою створюють пиріг, від якого складно відірватися, до нього навіть не хочеться подавати чай, він і так смачний і вологий! Яблука можна брати будь-які, регулюйте смак начинки за допомогою цукру і лимонного соку. Зверху раджу вам прикрасити пиріг плетінкою, так він буде виглядати більш святково. Не шкодуйте яблук: чим більше начинки, тим смачніше випічка. Для такого пирога найкраще брати форму діаметром 24 см.
- Борошно - 350 грам
- Розпушувач - 15-18 грам
- Цукор - 100 грам(+4 ст. Ложки в начинку)
- Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
- Очищені яблука - 900 грам
- Вода - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 За смаком
- Цукрова пудра - 3 чайних ложки

1. Яблука промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками. Відправте їх в сковороду, посипте цукром і додайте трохи лимонного соку і воду.

2. Поставте на невеликий вогонь, накрийте кришкою і дайте рідини випаруватися. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і цукром. Додайте яйця і м'яке вершкове масло.

3. Замісити м'яке тісто, при необхідності додайте трохи борошна. Зберіть тісто в кого, загорніть в плівку і відправте в холодильник на 10 хвилин. Відомства 1/3 частина тесту для прикраси.

4. Час, що залишився тісто розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою. Викладіть тісто у форму і сформуйте бортики.

5. Зверху присипте тісто крохмалем і викладіть на нього начинку (можна гарячу). Частину тіста розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм і виріжте з нього смужки шириною 2 см.

6. Прикрасьте пиріг плетінкою зі смужок тіста. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин. Остудіть пиріг і посипте цукровою пудрою. Смачного!